Almanya: Fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik kritik açıklamalarda bulunarak ülkenin şu anda fırtına öncesi sessizlik döneminde olduğunu kaydetti.

DÜNYA 26.03.2020, 16:52
Almanya: Fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler ve Almanya Tabipler Birliği Başkanı Andreas Gassen ile ortak basın toplantısı düzenleyerek yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bazı kritik unsurları gözden geçirdiklerini ve hastanelere yüklenme olabileceğini de dikkate aldıklarını ifade eden Bakan Spahn, "Şu an fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz." şeklinde konuştu.

Bakan Spahn, gelecek haftalarda nelerin olabileceğini kestiremediklerini söyleyerek, önemli olanın Covid-19 salgınının yayılma hızını yavaşlatmak ve yoğun bakımlardaki yatak sayısını artırmak olduğuna işaret etti.

Öte yandan agresif bir test politikası da yürüttüklerini ve haftada 300-500 bin Covid-19 testi yaptıklarını hatırlatan Spahn, "Çok fazla test yapmak istiyoruz fakat daha spesifik olarak test yapmak istiyoruz. Vatandaşların enfekte olup olmadıklarını bilmek istemeleri anlaşılabilir bir şey. Ancak kapasitemiz de sınırlı." diye konuştu.

"Bazılarının neden hala kutlama yapmak istediklerini anlamıyorum"

Almanya Tabipler Birliği Başkanı Gassen de, 9 Mart'tan günümüze 410 bin koronavirüs testinin yapıldığını aktardı ve sayı her ne kadar yüksek gözükse de sağlıklı kişilere test yapmanın tıbbi olarak anlamsız olduğuna dikkat çekerek, "Test uygulama kapasitemiz yüksek ancak 83 milyonu test edecek kadar yeterli değil." şeklinde konuştu.

Bazı kent ve beldelerde salgını kontrol altına almayı başardıklarını belirten Robert Koch Enstitüsü Başkanı Wieler ise, ''Bu kısmen festivaller veya gezilerin iptaliyle bağlantılı olarak meydana geldi. Ancak bazılarının neden hala kutlama yapmak istediklerini anlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)