Almanya, enflasyona karşı harekete geçti! Asgari ücrete tarihi zam

Ülkede artan enflasyon rakamları sonrası yeni bir karar alan Alman hükümeti, asgari ücrete yüzde 22 oranında zam yaptı. 

DÜNYA 04.06.2022, 16:02 05.06.2022, 13:11
Almanya, enflasyona karşı harekete geçti! Asgari ücrete tarihi zam

Almanya’da bin 700 avro olan asgari ücret, alınan bu kararla birlikte 2 bin 100 avroya çıkmış oldu. Pandemi süreciyle tüm dünyada tırmanmaya başlayan enflasyon rakamları, Ukrayna’nın işgaliyle tarihi seviyelere yükseldi. Almanya’da hızla artan enflasyon oranları, vatandaşların alım gücünü de ciddi oranda düşürdü. Vatandaşların alım gücünü yeniden eski seviyelere getirmek için harekete geçen Alman hükümeti, asgari ücrete yüzde 22 oranında zam yaptı. 

Almanya’da çalışan işçilerin saatlik ücreti 12 avroya yükseldi

Aralık ayında göreve başlayan koalisyon hükümetlerinin vaatleri arasında yer alan asgari ücret zammı, Federal Meclis’e sunuldu ve kabul edildi. Kabul edilen zam kararı ile birlikte Almanya’daki bir işçinin saatlik ücreti 9 buçuk avrodan 12 avroya yükselmiş oldu. Almanya’da bin 700 avro olan asgari ücret rakamı da yüzde 22’lik zamla 2 bin avro seviyesini aşarak 2 bin 100 avroya yükseldi. 

“Bu aslında emeğe hak ettiğini vermek adına atılmış bir adım”

Zam kararı sonrası görüşlerini paylaşan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, “Bu aslında emeğe hak ettiğini vermek adına atılmış bir adım. Düşük gelirli vatandaşlarımızın belli sıkıntıları vardı ve bunu çözmek için gerekli adımları attık. Düşük gelirli vatandaşlarımız için bu zam, aynı zamanda bugüne kadar gördükleri en büyük zam olarak da tarihe geçti” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)