Almanya, Delta varyantına karşı ek aşılamaya başlıyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Almanya genelinde Kovid-19’un Delta varyantına karşı eylül ayından sonra yaşlı ve risk altında bulunan gruplara yönelik ek aşılamanın başlayacağını duyurdu.

DÜNYA 03.08.2021, 09:45 04.08.2021, 10:16
Almanya, Delta varyantına karşı ek aşılamaya başlıyor

16 eyaletin sağlık bakanları ile bir görüşme gerçekleştiren Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, daha sonra Kovid-19’a karşı ülkede alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Delta varyantına karşı ek aşılama

Sağlık Bakanı Spahn, sağlık bakanlarının Kovid-19’un Delta varyantına karşı ve kış dönemine hazırlıklı bir şekilde girebilmek için yaşlı ve risk altında bulunan gruplara eylül ayından sonra ek aşı dozu sunulması için anlaştıklarını açıkladı. 

12-17 yaş arası çocukların Almanya genelinde aşı olmasının yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılması konusunu da değerlendirdiklerini belirten Spahn, reşit olmayanlar için sağlık bakanlarının sunduğu ek teklifleri de memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Bakan Spahn, bütün eyaletlerde bulunan aşı merkezlerinde ya da diğer uygun bölgelerde 12-17 yaş çocuklara aşı imkanı verileceğini ifade ederken, üniversiteler ile meslek yüksekokullarında gençler için aşı konusunda planlanma yapıldığını aktardı. Spahn, “İsteyenler yaz döneminde aşılanabilir. Her yaş grubu için yeterli aşımız var. Doktor önerisi üzerine aşı olmaya karar veren 12-17 yaş çocuklar da aşılarını yaptırarak başkalarını ve kendilerini koruyabilir” sözlerini kullandı.

Almanya'da yalnızca risk altında bulunan ya da Kovid-19'a yakalanma riski fazla kişilerle yaşayan 12-17 yaş çocukların aşı olması tavsiye ediliyor. 

Yorumlar (0)