Almanya'dan Ukrayna'ya dev yardım

Almanya'nın, Ukrayna'ya Marder tipi zırhlı araçlar ve Patriot hava savunma sistemi vereceği duyuruldu.

DÜNYA 05.01.2023, 23:45 07.01.2023, 08:59
Almanya'dan Ukrayna'ya dev yardım

Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada Şansölye Olaf Scholz'ün, ABD Başkanı Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde Almanya'nın Ukrayna'ya Marder tipi zırhlı araçlar ve Patriot hava savunma sistemi vereceğini dile getirdiği kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, iki liderin, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı devam ettirdiği saldırılar hususunda görüş teatisinde bulunduğu ve Ukrayna'nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına olan desteklerini tekrarladıkları bildirildi.

Şansölye Scholz ve Başkan Joe Biden'ın, Ukrayna'ya gerekli diplomatik, askeri, insani ve mali desteği gerektiği müddetçe sağlama hususundaki müşterek kararlılıklarını dile getirdikleri kaydedilen açıklamada, "Bu maksatla Almanya, Ukrayna'ya Marder tipi zırhlı araçları, ABD ise Bradley tipi zırhlı araçları tedarik etmeyi planlıyor. Her iki devlet de Ukrayna ordusunu ilgili sistemler hususunda eğitmeyi de planlıyor." denildi.



ABD'den sonra Almanya'dan da Patriot desteği

Her iki liderin, Ukrayna'nın kritik altyapısını hedef alan İHA (insansız hava aracı) ve füze saldırılarına karşı Ukrayna'nın hava savunma becerilerini desteklemeyi sürdüreceklerine işaret edilen açıklamada, geçtiğimiz ayın sonunda ABD'nin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi sağlayacağını duyurduğu, Almanya'nın da bir Patriot vererek ABD'ye iştirak ettiği belirtildi. 

Bahse konu açıklamada, Şansölye Scholz ve Başkan Biden'ın, diğer ortak ve müttefiklerin Ukrayna'ya sağladığı askeri destekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettikleri bildirildi.

Yorumlar (0)