Almanya'dan Ukrayna'ya dev yardım

Alman hükümetinin Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin muhtemel ziyareti evvelinde Ukrayna'ya 2,7 milyar avro (yaklaşık olarak 57,4 milyar lira) değerinde yeni mühimmat ve silah sevkiyatı gerçekleştireceği bildirildi.

DÜNYA 13.05.2023, 22:25
Almanya'dan Ukrayna'ya dev yardım

Ülke basının Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberde, Almanya'nın Ukrayna'ya ek 20 Marder tipi zırhlı savaş aracı, 30 Leopard-1 savaş tankı ve dört Iris-T-SLM hava savunma sistemi temin edeceği kaydedildi.

Bahse konu haberde Ukrayna'ya sağlanacak 2,7 milyar avro değerindeki mühimmat ve silahın, Ukrayna-Rusya Federasyonu Savaşı'nın başlamasından beri Almanya'nın bir kalemde gerçekleştirdiği en büyük destek olacağı belirtildi. Almanya, şu ana değin 2,75 milyar avroluk silah desteği yapmıştı.



"Elimizden geleni yapacağız"

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, sağlanacak askeri malzemelerin Almanya'nın destek temin etme hususunda ciddi olduğunu bir defa daha ortaya koyduğunun altını çizerek, "Herkes, Rusya'nın Ukraynalılara karşı sürdürdüğü ve uluslararası hukuka uymayan korkunç savaşın bir an evvel sona ermesini talep ediyor. Maalesef ki an itibarıyla görünürde bu yok. Bu sebeple Almanya, gerekli olduğu müddetçe, ne denli sürerse sürsün, elinden gelen her şeyi yapacaktır." diye konuştu.

Almanya, Ukrayna'ya şu ana değin iki Wisent mayın temizleme tankı, iki zırhlı kurtarma aracı, 34 Gepard uçaksavar tankı, 40 Marder tipi zırhlı savaş aracı, 18 Leopard-2 tankı, iki Patriot hava savunma sistemi ve Iris hava savunma sistemi nakletmişti. 

Bunların haricinde ayrıca 18 tekerlekli obüs, hava savunma sistemlerinde kullanılan güdümlü füzeler, 12 Iris fırlatıcı, hava savunma için dört Iris ateş ünitesi ve topçu mühimmatı teslim etmişti. 


(Pistorius)

Yorumlar (0)