Almanya'dan Rus diplomatlara sınır dışı kararı!

Alman hükümeti, Gürcü bir vatandaşın öldürülmesiyle ilişkili olarak Rusya'nın Berlin Büyükelçiliğinde istihbaratçı olarak görev yürüten iki diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi.

DÜNYA 04.12.2019, 15:32 04.12.2019, 15:47
Almanya'dan Rus diplomatlara sınır dışı kararı!

Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Tiergarten Parkı'nda geçtiğimiz ağustos ayında bir adam, yakın mesafeden iki defa vurulmuş halde bulunmuştu. Alman polisinin yaptığı incelemenin ardından şahsın, Zelimkhan Khangoshvili isimli Gürcü vatandaşı olduğu ifade edilmişti. 

İngiliz The Guardian'ın haberine göre, yapılan araştırmalar neticesinde Zelimkhan Khangoshvili'nin 2000'li yıllarda İkinci Çeçen Savaşı esnasında Rusya'ya karşı savaştığı ve Gürcü istihbaratı ile ilişkisi olduğu tespit edilmişti.

Kremlin iddiaları reddetmişti

Alman istihbaratı, olaya ilişkin Rusya'nın bağlantısından kuşkulanmış, Kremlin ise bu iddiaları sert bir dille reddetmişti. 

Alman hükümeti, olaydan birkaç ay sonra Rusya'nın Berlin Büyükelçiliğinde istihbaratçı olarak görev yürüten iki diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi. 

"Karar dostane değil"

Moskova tarafından yapılan açıklamada, verilen kararın "dostane" bulunmadığı ve en kısa zamanda cevap verileceği bildirildi.

Yorumlar (0)