Almanya'dan "nitelikli göçmenlik" yasasına onay

Geçen yıl yaklaşık 2 milyon nitelikli işçi açığı bulunduğu tespit edilen Almanya'da hükümet kolları sıvadı. Yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Nitelikli işçi açığı, Almanya'daki refahı tehlikeye sokuyor." denildi.

DÜNYA 29.03.2023, 16:47 30.03.2023, 18:05 Hakan Öksüz
Almanya'dan "nitelikli göçmenlik" yasasına onay

Almanya'da nitelikli iş gücü açığının kapatılması için hazırlanan yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Yasaya ilişkin Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yasanın temel hedefinin "kalifiye iş gücü göçünün kolaylaştırılması" olduğu kaydedildi.

Almanya'da 1,98 milyon nitelikli işçi açığı var

Alman şirketlerinin son zamanlarda nitelikli işçi bulmakta zorlandığı kaydedilen açıklamada, "2022 yılında tespit edilen nitelikli çalışan açığı 1,98 milyon civarındaydı. Nitelikli işçi bulunamaması, sektörlerdeki verimliliği düşürüyor. Almanya'nın refahı, bu verim düşüklüğü nedeniyle risk altında." ifadelerine yer verildi.

Hubertus Heil: "Modern bir göç ülkesi olacağız"

Konuya dair konuşan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, "Alman ekonomisinin önümüzdeki 10 yılını sağlama almak istiyorsak nitelikli iş gücüne dikkat kesilmeliyiz. Bu konudaki güçlükleri gidermek, ekonomik görevlerimizden biri. Yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası sayesinde modern bir göç ülkesi olma yolunda önemli bir adım attık." dedi.

Yorumlar (0)