Almanya'dan Libya toplantısı açıklaması: Teyit edildi!

Libya Uluslararası İzleme Komitesi Toplantısı, Almanya'nın Münih kentinde düzenledi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ''Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 16.02.2020, 14:04
Almanya'dan Libya toplantısı açıklaması: Teyit edildi!

Libya Uluslararası İzleme Komitesi Toplantısı, Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanması ve siyasi sürecin canlandırılması hedefiyle gerçekleştirildi. 

Söz konusu toplantı, başkent Berlin'de 19 Ocak günü gerçekleştirilen Libya Konferansı'nın devamı niteliğinde oldu.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, toplantıya ev sahipliği yaptı.

Maas, Libya Uluslararası İzleme Komitesi Toplantısı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti." dedi. 

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti. Öte yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) beş daimi üyesi olan Rusya, ABD, Fransa, Çin ve İngiltere ile Mısır, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) temsilciler de toplantıya katıldı.

Söz konusu toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması meseleleri görüşüldü. 

Gelecek ay İtalya'da yapılacak

Ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarında kaydedilen ilerlemeyi görüşmek amacıyla İtalya'nın gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacağı bildirildi. 

19 Ocak günü başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Libya Konferansı düzenlenmişti. 

Yorumlar (0)