Almanya'dan inanılmaz rakam!

Yeni tip koronavirüs (Coid-19) ile mücadelede şu an için en etkili yol test. Testi pozitif çıkan kişiler toplumdan izole edilerek koronavirüsün yayılımının önüne geçiliyor. Bu konuda Almanya çıtayı zirveye taşıdı. Almanya'da bir günde 200 bin Covid-19 testi yapılması planlanıyor.

DÜNYA 28.03.2020, 10:58
Almanya'dan inanılmaz rakam!

Der Spiegel dergisinin haberinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sunulan İçişleri Bakanlığının gizli raporunda, iki ay boyunca kamu yaşamında devam eden kısıtlamaların önemine vurgu yapıldı.

Güney Kore örneği

Raporda en kötü durum senaryosunu önlemek için Güney Kore gibi çok sayıda yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapılması tavsiye edildi.

Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, 13 Nisan'dan itibaren günde en az 100 bin test yapılmasını ve bunu nisan sonunda 200 bine çıkarılması gerektiği vurgulandı.

1 milyondan fazla ölüm!

İçişleri Bakanlığının gizli raporunda, kamusal yaşama sıkı kısıtlamalar getirilmemesi, koronavirüs bulaşmış kişilerin yaygın testlerle tespit edilememesi ve izole edilememesi durumunda, nüfusun yüzde 70'inin enfekte olacağı belirtildi.

Böylece en kötü durum senaryosu gerçekleşebilecek. Bu da hastanelere aşırı yüklenme ile yeni tip koronavirüsten 1 milyondan fazla ölüm anlamına geliyor.

"300-500 bin test yapabilme kabiliyetine sahibiz"

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ise önceki gün yaptığı açıklamada, haftada 300 bin ila 500 bin test gerçekleştirme imkanına sahip olduklarını kaydetmişti.

Yorumlar (0)