Almanya'daki darbeci prens, devletle "arazi satışı" anlaşması yapmış

Almanya'da devleti tanımayan ve darbe planlayan Reichsbürger isimli örgütün üyelerinin yakalanması için aralık ayında operasyon düzenlenmişti. Örgütün lideri olduğu düşünülen 71 yaşındaki Heinrich XIII. Prens Reuss, tutuklanmıştı. Tutuklanmadan 2 gün önce hükümet yetkilileri ile arazi satın alma anlaşması imzalayan Prens Reuss'un, bunun için 1 milyon avro ödeyeceğini gösteren noter onaylı belge ortaya çıktı.

DÜNYA 06.01.2023, 20:17 08.01.2023, 10:33 Hakan Öksüz
Almanya'daki darbeci prens, devletle "arazi satışı" anlaşması yapmış

Almanya'da darbe planladıkları tespit edilen İmparatorluk Vatandaşları'na (Reichsbürger) yönelik operasyon düzenlenmişti. Almanya'yı meşru bir devlet olarak tanımayan bu örgütün, ülke genelinde yaklaşık 23 bin destekçisinin bulunduğu aktarılmıştı.

Operasyonda örgütün lideri olduğu değerlendirilen Heinrich XIII. Prens Reuss gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Reuss'un tutuklanmadan önce arazi satın almak amacıyla federal hükümetin bazı yetkilileriyle sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. 1 milyon avroluk söz konusu sözleşme, Alman basınında yankı uyandırdı.

1 milyon avroluk sözleşme ortaya çıktı

Darbe girişimi davasının bir numaralı zanlısı olan Prens Reuss ile ilgili ortaya çıkan gerçek, hükümeti devirme planının daha derinlere inebileceğini gösteriyor. Devletten 394 hektarlık orman arazisi satın almak isteyen Prens Reuss'un, 1 milyon avroluk sözleşmeye imza attığı belirlendi. Bu sözleşmenin, noter tasdikli olduğu tespit edildi.

Tutuklanmadan 2 gün önce onaylanmış

Federal Meclis üyesi Gesine Lötzsch'ün soru önergesi, tutuklu sanığın arazi satın alma girişimiyle ilgili gerçeği ortaya çıkardı. Federal Maliye Bakanlığının yanıtı, şok etkisi yarattı. Aktarılan bilgilere göre Prens Reuss'un 394 hektarlık orman arazisini satın almak istediğini ve bunun için 1 milyon avro ödeyeceğini kanıtlayan belge, 5 Aralık 2022'de noter tarafından tasdik edildi. Bu belgenin onaylanmasından 2 gün sonra Prens Reuss'un tutuklandığı, satın alma sözleşmesinin askıya alındığı vurgulandı.

Yorumlar (0)