Almanya'da sel felaketi can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 160'ı aştı

Almanya’da Bavyera, Kuzey-Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde aşırı yağışların sebep olduğu su ve sel baskınlarında ölenlerin sayısı 165'e yükselirken, 700 kişiden ise henüz haber alınamadığı açıklandı.

DÜNYA 18.07.2021, 13:24 18.07.2021, 13:36
Almanya'da sel felaketi can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 160'ı aştı

Koblenz polisinden gelen açıklamada, Rheinland-Pfalz eyaletinde sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 110'a çıktığı açıklandı.

165 kişi öldü, 670 kişi ise yaralandı

Polis ekiplerinin yaptığı açıklamada toplam 165 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, 700 kişiden haber alınamadığı ve 670 kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtildi. Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığı, kendi bölgelerinde selden hayatını kaybedenlerin sayısının 45'e yükseldiğini duyurdu.

Ülkenin doğusunda ve güneyinde etkili olan şiddetli yağışlar, gece saatlerinde sel ve su baskınlarına neden oldu. Avusturya sınırındaki Bavyera eyaletinin Berchtesgadener Land’de toprak kayması ve sel sebebiyle "acil durum" ilan edildi. Bölge yönetiminden gelen açıklamada, bölgede en az 1 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Açıklamada, Berchtesgaden, Bischofswiesen, Schönau am Königssee Marktschellenberg’de sel meydana geldiği ifade edildi.

Bodrum katları ve caddeleri su bastı, vatandaşlar tahliye edildi

Sel sebebiyle B305 karayolunun bir kısmının kapatıldığı, Scheffau beldesine de ulaşılamadığı ifade edilerek bölgede 65 kişinin evlerinden tahliye edildiği açıklandı. Böylelikle Almanya’da su baskınları ve sel sebebiyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 165'e çıktı.

Ülkenin doğusundaki Saksonya eyaletinin Saechsische Schweiz bölgesinde şiddetli yağmurun etkili olduğu, caddelerin ve evlerin bodrum katlarının su bastığı, nehirlerin taştığı aktarıldı.



Yorumlar (0)