Almanya'da otomobil yayaların arasına girdi! 4 ölü

Almanya Rheinland-Pfalz eyaletinde çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilen bir araç sürücüsü yayaların arasına daldı. Olay sonucu biri bebek 4 kişi yaşamını yitirirken 15 kişi ise yaralandı. Olaya ilişkin soruşturma başlatılıp araç sürücüsü tutuklanırken Angela Merkel'in de durumu yakından takip ettiği öğrenildi.

DÜNYA 02.12.2020, 15:29 03.12.2020, 12:54
Almanya'da otomobil yayaların arasına girdi! 4 ölü

Almanya'nın güney batısında bulunan Rheinland-Pfalz eyaletinin Trier şehrinde, aracıyla birlikte trafiğe kapalı bir caddeye giren 51 yaşındaki bir sürücü yayaların arasına girdi.

Trier Belediyesi'nde düzenlenmiş olan basın toplantısında açıklama yapan eyaletin İçişleri Bakanı Lewentz, yaşanan olayda bir tanesi bebek toplamda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ve hafif ve ağır yaralı olarak 15 kişinin bulunduğunu söyledi.

Otomobil sürücüsü tutuklandı

Trier Emniyet Müdür yardımcısı Ankler araç trafiğine kapalı olan caddeye giren Trier şehri doğumlu 51 yaşındaki Alman'ın tutuklandığını ve aracın emniyete alındığını kaydetti.

Olay yeri ve çevresinin emniyet şeridiyle çevrildiğini ve incelemenin yapıldığını kaydeden Ankler, şüphelinin ise derhal yakalanarak sorgulandığını ifade etti.

Siyasi veya dini içerikli bir delil ele geçirilemedi

Savcı Peter Fritzen, şüpheliye ilişkin 4 cinayet, çok sayıda kasten yaralama ve cinayete teşebbüs suçlamalarıyla soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Olaya ilişkin bölgede gerçekleştirilen ilk incelemelerde, saldırıya dair bir dini veyahut siyasi içerikli delile rastlanmadığı söylendi.

Angela Merkel'den başsağlığı mesajı

Merkel'de olayın ardından yayınlamış olduğu mesajda, gelen haberlerin kendisini çok üzdüğünü söyleyerek hayatını kaybeden kişileri başsağlığı yakınlarına ise şifa diledi.

Soruşturmanın durumuna ilişkin ise Merkel mesajında Başbakan Dreyer ile temasta olduğunu söyledi.

Bununla birlikte olayda hayatını kaybedenleri anmak için şehirde bulunan Porta Nigra kapısında bugün sabah saatlerinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Yetkililerden 'spekülasyon' uyarısı

Yetkililer tarafından olayın ardından bölgede bulunan insanların alanı acilen boşaltmaları istendi ve Trier Polis Departmanı tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda olaya dair spekülasyonların yapılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Yorumlar (0)