Almanya'da önlemler aynen devam edecek

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin bir süre daha hafifletilmeden süreceğini belirtti.

DÜNYA 30.03.2020, 17:09
Almanya'da önlemler aynen devam edecek

Steffen Seibert, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, salgınla mücadele tedbirlerinin 22 Mart'ta alındığını hatırlatarak bunların hepsine halen ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Seibert, içinde bulundukları durumda salgını kontrol altına almak için her türlü mücadelenin verilmesi gerektiğine değinerek, "Yayılmayı durdurmak şu an için mümkün değil ama hedefimiz hızının yavaşlatılması. Alınan tüm kararlar buna bağlı olacak." şeklinde konuştu.

Merkel, eyalet başbakanlarıyla görüşecek

Seibert, Şansölye Angela Merkel'in bu hafta eyalet başbakanlarıyla görüşeceği ve görüşmenin ana gündem maddesinin Covid-19 olacağı bilgisini paylaştı.

Öte yandan, Bavyera eyaletinin Başbakanı Markus Söder, eyalette 21 Mart'ta alınan kısmı sokağa çıkma yasağının 19 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Yasaklar geçen hafta başlamıştı

Alman hükümeti, salgının yayılmasını önlemek için geçen hafta ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayarak; restoran, otel, berber, kuaför, ve benzeri işletmelerin kapatılmasını emretmişti.

Bavyera, Saarland, Saksonya ve Saksonya-Anhalt gibi bazı eyaletlerde de kısmî sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlamıştı.

Yorumlar (0)