Almanya'da dev külliye projesi! Maliyeti 27 milyon euro

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı.

DÜNYA 05.12.2019, 17:00
Almanya'da dev külliye projesi! Maliyeti 27 milyon euro

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından inşa edilecek ve aynı anda iki bin kişinin ibadet edebileceği caminin külliyesinde sosyal etkinlikler ve eğitim için özel alanlar, konferans salonu, kapalı otoprak ve idari birimler bulunacak.

Maliyetinin 27 milyon euro olacağı öngörülen caminin 2025 yılında ibadete açılacağı belirtiliyor. 

Stuttgart Belediye Başkanı Martin Schairer, projenin tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

"Müslümanların kendi istedikleri gibi cami yaptırmaları doğal"

Stuttgart kentinde 60 bin Müslüman'ın yaşadığını ve 50 senedir bu şehirde yerleşik olduklarını kaydeden Schairer, "Müslümanların kendi istedikleri gibi cami yaptırmaları gayet doğal. Üçüncü ve dördüncü nesiller de bunu talep ediyor." ifadesini kullandı. 

Schairer, belediye olarak Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile uyumlu çalıştıklarını ve bu tür projelere destek vereceklerini bildirdi. 

Feuerbach DİTİB Yeni Camii Dernek Başkanı İsmail Çakır, camide çocuk, genç, kadın, yaşlı ve veliler için kurulacak sosyal alanlarda da örnek faaliyetler yürütüleceğini ifade etti. 

Stuttgart Belediyesi Uyum Sorumlusu Gari Pavkovic, Feuerbach Belediye Başkanı Andrea Klöber, Protestan Kilisesi Dekanı Sören Schwesig, Katolik Kilisesi Dekanı Matthias Hambücher, Yahudi cemaatinden Susanne Jakubowski, DİTİB yetkilileri ile din görevlileri de toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

Yorumlar (0)