Almanya'da darbe planlayan 25 kişi gözaltında

Almanya'da hükümeti devirmek için anayasal kurumlara silahlı saldırı hazırlığı yaptığı belirlenen bir terör şebekesine mensup 25 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin arasında eski ordu mensuplarının da bulunduğu öğrenildi.

DÜNYA 07.12.2022, 16:51 Hakan Öksüz
Almanya'da darbe planlayan 25 kişi gözaltında

Almanya'da sabah saatlerinde yapılan bir operasyon, ülke gündeminde yankı uyandırdı. 1871 Alman İmparatorluğu benzeri bir devlet kurma hedefiyle hareket eden bazı şahıslarına tespit edildiğini bildiren Savcılık, "terör örgütü kurmak veya desteklemek" suçlamasıyla 52 kişi hakkında gözaltı kararının verildiğini kaydetti. 

Hükümeti devirme planları yapıyorlardı

Çok sayıda eyalette sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 25 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan kişilerden bazılarının eski ordu mensupları olduğu ifade edildi. Alman Federal Meclisine baskın planlayan kişilerin, "hükümeti devirme" hedefiyle faaliyetler yürüttüğü bildirildi.

Marco Buschmann: "Şebeke ortaya çıkarılacak"

Son zamanların en büyük terörle mücadele operasyonlarından birinin yapıldığını ifade eden Alman Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, "Anayasal kurumlara silahlı saldırı düzenleyerek hükümeti devirmeye yönelik planlamaların yapıldığı şüphesi var. Federal savcı, tespit edilen terör şebekesini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kişiler, Almanya Devleti'ni tanımıyor." dedi.

Yorumlar (0)