Almanya'da Covid-19 bilançosu

Almanya'da son bir günde 2143 yeni Covid-19 vakası saptandı. Toplam vaka sayısı 278 bin 70'e, can kaybı 9428'e yükseldi.

DÜNYA 24.09.2020, 12:14 25.09.2020, 13:54
Almanya'da Covid-19 bilançosu

Almanya'da son bir günde yapılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testlerinden 2143'ünün sonucu pozitif çıktı.

Bulaşıcı hastalıklar alanında Almanya'da araştırmalar yapan RKI'nin (Robert Koch Enstitüsü) Alman hükümetine verdiği bilgiye göre ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptananların sayısı son bir günde 2143 artarak, 278 bin 70'e yükseldi.

Robert Koch Enstitüsü, Almanya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını ise 9 bin 428 olarak açıkladı.

Dublin ve Lizbon riskli bölge ilan edildi

Alman hükümeti, Robert Koch Enstitüsünün uyarılarını dikkate alarak sadece ülke içinde değil, ülke dışında da riskli bölgeleri belirleyerek önlem alıyor ve Alman vatandaşlarına uyarılarda bulunuyor.

Yeni Covid-19 vakalarında yükseliş olan Portekiz, Danimarka, Slovenya ve İrlanda'nın bazı bölgelerini "riskli bölgeler" kapsamına alan Almanya, İrlanda'nın başkenti Dublin ile Portekiz'in başkenti Lizbon'u da riskli bölgeler kapsamına aldı.

Daha önce de Macaristan'ın başkenti Budapeşte ve Avusturya'nın başkenti Viyana ile Hollanda ve Fransa'nın bazı bölgelerini "riskli bölgeler" kapsamına alan Alman hükümeti, riskli bölgelerde yolculuk yapan ve bu bölgelerden Almanya'ya dönüşe geçen vatandaşlarından test yaptırmalarını istiyor. Pozitif sonuca sahip olanlar derhâl hükümet kontrolünde karantinaya alınırken test sonucu negatif çıkanlar ise kendi evlerinde 14 günlük izolasyon zorunluluğuna tabi tutuluyor.

Alman hükümeti riskli bölgeleri belirleyerek vatandaşına "mümkün olduğu kadar riskli bölgelere gitmemeleri" uyarısı yapıyor.

Yorumlar (0)