Almanya'da bu kez inekler eylemde: Meclis önünde otladılar

İneklerin ahırlara tutulmasını eleştiren çevreciler, Almanya'nın başkenti Berlin'de ilginç bir protestoya imza attı. İneklerin Federal Meclis binası önünde otlatılması, ilginç görüntüler oluşturdu. İneklerin merada otlatılması talebini desteklediğini söyleyen bir çiftçi, böylece süt kalitesinin artırılacağını kaydetti. Greenpeace'in kampanya sözcüsü Lasse van Aken ise hükümetin, artacak masraflar için çiftçilere destek sağlaması gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 16.05.2023, 15:40 17.05.2023, 17:26 Hakan Öksüz
Almanya'da bu kez inekler eylemde: Meclis önünde otladılar

Çevre örgütü Greenpeace ile Kırsal Tarım İçin Çalışma Grubu (AbL), ineklerin ahırlarda tutulmasını ilginç bir şekilde protesto etti. Söz konusu protesto, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirildi. 

"İnekler merada" yazılı pankartlar açan protestocular, barikatla çevrili Federal Meclis binasına giremedi ancak meclisin önüne inek sürüsünü bıraktı. Meclisin önündeki alanda otlayan inekler, ilginç bir görüntü oluşturdu.

Kampanya sözcüsü: "Hükümet, bunun için çiftçilere destek sağlamalı"

Bu görüntünün tuhaf görünebileceğini kabul eden Greenpeace'in kampanya sözcüsü Lasse van Aken, "İneklerin doğal yaşam alanı ahırlar değildir. İnekler merada yaşamalı. Almanya'da ineklerin büyük bir kısmı, yılın yüzde 70'ini ahırlarda geçiriyor." ifadelerini kullandı. 

Tarım Bakanı Cem Özdemir'den bir taleplerinin olduğunu söyleyen Aken, "İneklerin merada otlatılması gerekiyor ancak bu biraz maliyetli. Hükümetin, bunun için çiftçilere yönelik bir destek programı başlatmasını ve masrafları karşılamasını talep ediyoruz." dedi.

Çiftçi Stührwoldt: "Masraf artıyor ama süt kalitesi de artıyor"

Protesto hakkındaki görüşlerini aktaran çiftçi Matthias Stührwoldt, "İnanılmaz bir protesto, böylesini görmedim. Federal Meclis binasının önünde inekler... Hafızalarda kalacak bir resim. İneklerim bir aydır merada otluyor. Sadece sağmak için onları ahıra alıyorum. Bu konunun ihmal edildiğini söylemeliyim. Öte yandan merada otlayan ineklerin sütleri daha kaliteli oluyor. Belki masraf biraz artıyor ama süt kalitesi için değer." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)