Almanya'da bir Türk, sahte test sonucu belgesiyle uçağa binmeye çalışırken yakalandı

Almanya'da bulunan Bottrop şehrinde Türk asıllı bir şahıs, koronavirüs testi pozitif çıkmasına karşın sahte negatif test sonucu içeren bir belge ile ülkemize gelmek üzere uçağa binmeye çalıştı. Belgenin gerçek olmadığı ortaya çıkınca, karantinada bulunması gereken kişiye, eşine ve çocuğuna uçuş için izin verilmedi.

DÜNYA 19.01.2021, 17:50 20.01.2021, 09:58
Almanya'da bir Türk, sahte test sonucu belgesiyle uçağa binmeye çalışırken yakalandı

Ülkenin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı olan Bottrop şehrinde 44 yaşındaki Türk asıllı şahıs, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif olmasına karşın sahte negatif test sonucu içeren belge ile Düsseldorf Havalimanı'ndan ülkemize gelmek üzere uçağa binmeye çalıştı. 

Güvenlik güçleri, havaalanındaki kontrol noktasında söz konusu kişinin test sonucuna ilişkin sunduğu belgeden şüphelendi. Gerçekleştirilen araştırmanın akabinde, şahsın test sonucunun pozitif olduğu anlaşıldı. Sahteciliğin meydana çıkmasının ardından 44 yaşındaki adama, izolasyonda olması gereken 42 yaşındaki eşine ve 18 yaşındaki çocuğuna uçuş için müsaade edilmedi.

Adam, karantina kurallarını deldiğini kabul ederken, ülkemizde yaşayan annesinin birdenbire vefat etmesi neticesinde böyle bir yola başvurduğunu dile getirdi. Uçuş için izin verilmeyen aile, ivedilikle karantinaya alınmaları için yaşadıkları şehre geri gönderildi.

Aileye, yasaları deldikleri için ağır cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)