Almanya'da bir kamyon dehşeti daha

Almanya'da Suriyeli olduğu öğrenilen bir mülteci, çaldığı kamyonla 8 araca çarptı, olayda 9 kişi yaralandı.

DÜNYA 08.10.2019, 13:29
Almanya'da bir kamyon dehşeti daha

Almanya’da bir kamyon çalarak 8 araca çarpan Suriyeli, 8 kişinin yaralanmasına neden oldu. Almanya'nın Limburg kentinde 32 yaşında olduğu belirtilen Suriyeli bir kişi çaldığı kamyonla 8 araca çarptı.

Polis, meydana gelen kazada Suriyeli dahil 9 kişinin yaralandığı duyurdu.

Saldırıda terör şüphesinin olması nedeniyle, Suriyelinin hemen yakalandığını ve sorgusunun yapıldığını açıklayan Frankfurt Savcılığı, terör dahil diğer konularla ilgili soruşturma yapıldığı belirtildi.

Kamyon çalarak 8 kişiyi yaralayan Suriyelinin 1987 doğumlu olduğunu açıklayan emniyet kaynakları, zanlının 2015 yılından beri Almanya'da yaşadığını ve 2016 yılında geçici kalma belgesine sahip olduğunu belirtti.

Çalınan kamyonun sahibinin Frankfurt merkezli Frankfurter Neue Presse (FNP) gazetesine konuştuğu, saldırının failinin kamyonun kapısını zorla açtıktan sonra onu dışarıya attığı ortaya çıktı.

Kamyonun sahibi, adamın kendisinden ne istediğini sorduğunu fakat cevap vermeden kamyondan zorla indirilip kamyonunun kaçırıldığını belirtti. 

Son olarak şahsın Almanya'ya iltica başvurusunun reddedildiği bildirilirken saldırganın polisteki dosyasında fiziki saldırı, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarıyla ilgili de kaydının olduğu belirtildi. Terörist olduğundan şüphelenilen şahsın radikâl dinci gruplarla yakınlığı olmadığı bildirildi.

Almanya'da, 2016 yılında başkent Berlin'deki Noel pazarına yapılan kamyonlu saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının arkasındaki Tunuslu Anis Amri, saldırıdan dört gün sonra İtalya'da vurulup öldürülmüştü.

Yorumlar (0)