Almanya'da aynı camiye iki hafta arayla iki defa saldırı yapıldı!

Almanya'nın Sontheim beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Fatih Camisi'ne yeni senenin ilk gününde düzenlenmiş olan saldırıda, camide maddi hasar meydana geldi.

DÜNYA 01.01.2021, 23:59
Almanya'da aynı camiye iki hafta arayla iki defa saldırı yapıldı!

Almanya Baden-Württemberg eyaletinde sabahın erken saatlerinde düzenlenmiş olan saldırıda, caminin önünde bulunan ahşap bir oturma bankıyla caminin camı kırıldı.

Sontheim DİTİP Fatih Camisi Dernek Başkanı Ali Özdemir, sabah 04.30 sularında caminin giriş kapısının zorlanarak kapının kırıldığını kaydetti.

Saldırganlar içeri giremeyince ahşap bankla camı kırdı

Olaya ilişkin polise bilgi verildiğini kaydeden Özdemir, beldeye kar yağdığından dolayı saldırganın ayak ve bisiklet izlerinin takip edildiğini ve yapılan tahminlere göre bir kişinin camiye gelip önce caminin giriş kapısını zorladığı, ardından ise içeriye girmek istediğini ve giremeyince dış kısmındaki ahşap bir oturma bankıyla camı kırdığını ifade etti.

Özdemir saldırılardan endişe duyduğunu söyleyerek, "Son iki hafta içerisinde camimize dair ikinci bir saldırı yapıldı. Cemaat, bizler ve üyelerimiz büyük bir endişe duyuyoruz. Her iki olayda fail veya faillerin bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

İkinci saldırı

Camiye gelip inceleme gerçekleştiren polis ekiplerince soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

18 Aralık tarihinde saldırıya uğrayan caminin duvarlarına haç çizilmiş ve ardından tabelası boyanmıştı.

Yorumlar (0)