Almanya'da aşı olmayanlara yeni zorunluluklar

Almanya'da Kovid-19 ile mücadele konusunda aşı yaptırmayanların günlük hayatları daha da zorlaştırıldı.

DÜNYA 11.08.2021, 10:47 12.08.2021, 10:24
Almanya'da aşı olmayanlara yeni zorunluluklar

Başbakan Angela Merkel’in katılımıyla birlikte 16 eyalet başbakanıyla yapılan toplantıda, yeni Kovid-19 önlemlerine ilişkin kararlar alındı.

Aşı olmayanları zor günler bekliyor

Toplantıda görüşülen ve kabul edilen Kovid-19 önlemlerine göre, 23 Ağustos tarihinden itibaren aşısını yaptıranlar, günlük hayatlarında hiçbir bir kısıtlamaya tabi tutulmazken aşı olmayanlar ise bazı sınırlamalarla karşılaşacak.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Merkel, "Nüfusun özellikle yalnızca yüzde 55,1'inin tam anlamıyla aşılandığı bir dönemde, bütün nüfus için hala temel koruma tedbirlerine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Almanya’da her vatandaşa aşı imkanı verildiğine vurgu yapan Merkel, "Aşı etkili olduğu sürece, aşılanmamış birinin, vatandaş olarak haklarını kullanmaması gerektiğini söyleyemeyiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

3G adı verilen yeni önlemler

3G adıyla özetlenen yeni kurallarda, Almanya’da aşı yaptırmayanlar için bütün kapalı mekanlara girişlerde PCR testi şartı getirildi.

Spor salonlarına, yüzme havuzlarına, toplantılara, düğünlere, ibadethanelere, restoranların kapalı alanlarına, bakımevlerine ve hastanelere girişlerde aşı belgesi ya da hastalığın atlatıldığına ilişkin belgenin ibraz edilmesi gerekecek.

Aşı olmayanlar zorunlu teste tabi tutulacak

İnsidans değerinin 35'in üstünde bulunduğu bölgelerde aşı yaptırmayanlar, zorunlu test yaptırmak durumunda kalacak.

11 Ekim’den sonra aşı olmayanlar, test ücreti ödeyecek

11 Ekim'den sonra aşı olmayan yetişkinler, ücretsiz bir şekilde yaptırılan Kovid-19 testlerinden artık faydalanamayacak. Ortalama 15 euro olarak belirlenen test ücretlerini bu kişilerin ödemeleri gerekecek. Sadece sağlık koşulları sebebiyle aşı olamayanlar, çocuklar, hamile kadınlar ve 18 yaşın altı gençler için Kovid-19 testi ücretsiz bir şekilde sunulmaya devam edilecek. Ülkedeki mesafe ve maske kuralı ise eskisi gibi devam edecek.

Yorumlar (0)