Almanya Başbakanı Scholz, koronavirüse yakalandı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un koronavirüs testi pozitif çıktı. Şansölye’nin önceden planlanan kamuya açık tüm görüşmeleri ve toplantıları iptal edildi. 

DÜNYA 26.09.2022, 16:36 27.09.2022, 18:17
Almanya Başbakanı Scholz, koronavirüse yakalandı

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Olaf Scholz’un sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Şansölye Scholz’un koronarivüse yakalandığını açıklayan Hebestreit, “Kendisinin testi pozitif çıktı. Sayın Scholz şu an başbakanlık binasında ve izole bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Şansölye’nin önceden planlanmış olan kamuya açık tüm görüşmeleri ve toplantıları iptal edildi” ifadelerini kullandı. 

Bazı toplantılara çevrimiçi olarak katılacak

Buna rağmen Alman Başbakan’ın çevrimiçi görüşmelerine devam edeceğini vurgulayan Hebestreit, “Eyalet başbakanlarıyla bir toplantı planlanıyordu. Bu toplantıya Sayın Başbakan çevrimiçi olarak katılmak istediğini söyledi. Ayrıca diğer dâhili toplantılarda da internet üzerinden yerini alacak. Şu an kendisinin sağlık durumu hakkında endişe edilecek bir durum yok. Hafif soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor. En kısa sürede aramıza dönecektir. Bunu arzuluyoruz” şeklinde konuştu. Scholz, 24-25 Eylül tarihlerinde Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etmişti.  

İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in testi de pozitif çıktı

Öte yandan Olaf Scholz’un ardından İçişleri Bakanı Nancy Faeser de koronavirüse yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaşan Faeser, “Önceki gün yaptırdığım koronavirüs testimin pozitif çıktığını öğrendim. Şu an izole olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Sonbahar mevsimi sağlık açısından çeşitli riskleri de beraberinde getirebiliyor. Lütfen kendinize ve sağlığınıza dikkat edin” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)