Almanya Akdeniz'de yaşananlardan dolayı endişeliymiş

Almanya, Türkiye ve Yunanistan arasında Akdeniz'de yaşanan gerginlikten ötürü endişeli olduklarını kaydederek bu meseleyi iki Türkiye ve Yunanistan'ın masaya oturarak çözmeleri gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 10.08.2020, 18:36
Almanya Akdeniz'de yaşananlardan dolayı endişeliymiş

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik arama faaliyetlerine şiddetle karşı çıkan Yunan'ın Avrupa ülkelerinden medet umma arayışı sürüyor.

Yalnızca Avrupa'daki ülkelerden değil, geçtiğimiz günlerde Yunan yönetimi Mısır ile de irtibata geçmiş ve Akdeniz'de deniz yetki alanı anlaşmasını imzalamıştı.

Doğu Akdeniz ve Ege meselelerinin müzakeresi, sorunlara hakça çözümler geliştirebilmek amacıyla ise Erdoğan faaliyetlerin bir süreliğine durdurulması yönünde talimat vermişti.

Yunanistan'ın müzakereye yanaşmamasının ardından, Oruç Reis sismik arama gemisi Akdeniz'deki faaliyetlerine başladı.

Konuya ilişkin artan tansiyon sebebiyle Almanya tarafından Yunanistan ve Türkiye doğrudan görüşmeye çağrıldı.

"Endişeliyiz"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Akdeniz'in doğusundaki gelişmeleri yakından izlediğini ifade ederek, bölgede yeniden gerilim yaşanmasından ötürü endişe duyduklarını kaydetti.

Seibert 'En doğru şey, Yunanistan ve Türkiye'nin birbirleriyle doğrudan görüşmeleridir.' derken deniz hukukuna dair konuların da ele alınması ve çözümlenmesini ümit ettiklerini kaydetti.

Yorumlar (0)