Almanya 130 km/saatlik Nadia felaketini yaşıyor

Almanya’nın liman ve turizm kentlerinden olan Hamburg’da Nadia fırtınası etkili oluyor. Feribot ve tren seferleri iptal edilen bölgede balık pazarı sular altında kaldı. İş yerlerine ve evlere kadar giren su ağaçları yıkarken rüzgar da çatı ve inşaat malzemelerini uçurdu. 300 kurtarma operasyonu gerçekleştirilirken 8 kişi de yaralandı. Fırtına etkili olmaya devam ediyor. 

DÜNYA 31.01.2022, 08:41 01.02.2022, 09:12
Almanya 130 km/saatlik Nadia felaketini yaşıyor

Almanya’nın kıyı şehri Hamburg’da başlayan Nadia fırtınası Kuzey Almanya’ya yayılmış durumda. Hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın hızının saatte 130 kilometreye ulaştığını belirten yetkililer, halkı sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Uçuşların ve tren seferlerinin iptal edildiği fırtına sebebiyle sürücülere “Yola çıkmayın.” uyarısı yapıldı.  



Uçaklar diğer havalimanlarına yönlendiriliyor 

Rüzgarın sık sık yön değiştirdiği fırtınada kuzey kesimlerde yıkımlar yaşanıyor. Baltık Denizi ve Danimarka sınırında saatte 110 km hızı bulan rüzgar nedeniyle Hamburg Havalimanı’na inemeyen tüm uçaklar Hannover ve Köln Havalimanlarına yönlendirildi. Polis ve itfaiye ekipleri gece boyunca alarmdaydı. Şu ana kadar yaklaşık 300 kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. 



Nehrin seviyesi 2,5 metre yükseldi 

Hamburg’daki Elbe Nehri’nin su seviyesi 2,5 metre yükseldi. Nehir suyu, şehrin meşhur balık pazarını sular altında bıraktı. Polis ekipleri, balık pazarına giden yolu ulaşıma kapattı. Nehir suyunun ana caddeye geçmemesi için barikatlar kuruldu.  



Şehir genelinde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Sert cisimler 8 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Otoyolda ise 3,5 tonluk bir kamyon devrildi. Federal Denizcilik ve Hidrografik Ajansı, Kuzey Almanya için fırtına uyarısının devam ettiğini bildirdi. 

Yorumlar (0)