Alman turistler Türkiye'ye gelmek için Merkel'den izin bekliyor

Alman turistler her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'ye gelmek için koronavirüs tedbirleri kapsamında AB ülkeleri, Schengen ülkeleri ve İngiltere için yapılan gevşetmelerin Türkiye'ye seyahat konusunda da uygulanmasını bekliyor.

DÜNYA 16.06.2020, 00:10
Alman turistler Türkiye'ye gelmek için Merkel'den izin bekliyor

Alman turizmciler koronavirüs sebebiyle yasaklanan Türkiye uçuşlarının tekrar başlatılmasını talep etti.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Berlin yönetimine koronavirüs salgını sebebiyle AB dışındaki ülkülere seyahat uyarısının acele bir şekilde kaldırılması yönünde çağrı yaptı.

Fiebig açıklamasında Almanya’nın Avrupa ülkelerine dün itibarıyla seyahat uyarısını kaldırdığını belirterek bunun ülkeler arası normalleşme için ilk adım olduğunu ifade etti.

“Avrupa Birliği dışındaki ülkelere de yasak kaldırılsın”

Fiebig, bu uyarının AB dışında kalan ülkeler için de hızlı bir şekilde kaldırılması gerektiğini savunarak ülkelerin vaka sayıları ve sağlık durumlarının incelenerek eğer elverişli bir durum varsa bu ülkelere de seyahat yasaklarının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’ye seyahat yasağı kayıp anlamını taşıyor

DVR’nin yaptığı hesaplara göre seyahat kısıtlamaları sebebiyle marttan hazirana kadar Alman turizm sektörü 10.8 milyar Euro kayıp yaşadı.

Fieberg konuya ilişkin Tunus, Türkiye ve Mısır gibi popüler yaz lokasyonları olan Avrupa dışındaki ülkelere de seyahat yasağının uzatılmasının temmuz ve ağustosta 9 milyar Euro’luk bir kayıp yaşanacağı anlamına geldiğini kaydetti.

“Sektör totalde 20 milyar Euro kayıp yaşayacak”

Fieberg tarafından sektörün totalde 20 milyar Euro bir kayıp vereceğine dikkat çekti.

Almanya tarafından koronavirüs sebebiyle mart ayında dünya genelinde yaptığı seyahat uyarısını dün itibarıyla AB ülkeleri, Schengen ülkeleri ve İngiltere için kaldırmıştı. Avrupa Birliği dışında kalan ülkelere ise seyahat uyarısı ağustos ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

Çavuşoğlu: Almanya ve Rusya’dan dostlarımız gelmek istiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Alman ve Rus dostlarımızın Türkiye’ye seyahata gelmek istediğini ve turistlerin vaka ve diğer sayılarla koronavirüs önlemlerini kıyasladığında Türkiye’nin önde seyretmesi nedeniyle bizi tercih ettiğini duyurmuştu.

Almanya’dan turist sayısı 2019’da 5 milyonu geçti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkemize 2019 yılında 5 milyon 27 bin 472 Alman turist giriş yaptı. Bu sayı bir önceki yıl 2018’de 4 mliyon 512 bin 360’dı.

Yorumlar (0)