Alman siyasetçiden Türklere övgü: Almanya'yı zenginleştiriyorlar

Federal Meclis Üyesi Armin Laschet, başta Almanya'ya gelen Türkler olmak üzere yabancı kökenlilerin, Almanya’yı zenginleştirdiğini belirterek, başarılması zor işlere imza attıklarını söyledi.

DÜNYA 13.05.2022, 11:54 14.05.2022, 09:50
Alman siyasetçiden Türklere övgü: Almanya'yı zenginleştiriyorlar

Son seçimlerde Almanyada başbakan adayı olan ve Eski Almanya Hristiyan Demokrat Birliği Genel Başkanı Armin Laschet, Avrupalı Türk İşletmeler Ağı Batı Bölgesinin gerçekleştirdiği "Eğitim, nitelikli işgücü eksikliğini çözmede bir fırsat ve faktör olarak görülebilir mi?" başlıklı toplantıda konuştu.

"Dönmeleri için yabancılara para teklif edildi"

Eski Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı olan ve başbakan adayı olan Laschet, ülkenin eski göçmen politikasına eleştirilerde bulunarak, dönemin politikacıları tarafından kendi ülkelerine dönen yabancı uyruklulara para bile teklif edildiğini ifade etti.

"Uğur Şahin gibi Türkler, ülkeyi zenginleştirdi"

Başta Almanya'ya gelen Türkler olmak üzere yabancı uyrukluların Almanya'yı zenginleştirdiğini ve başarılması zor işler başardıklarını söyleyen Laschet, "Mesela Kovid-19 aşısını geliştiren Uğur Şahin, Türkiye'den göç eden bir işçi çocuğu. Köln'de eğitimini aldı. Ardından geliştirdiği aşıyla tüm dünyayı kurtardı. Kimse ona nereden geldiğini, dinini veya bu ülkeye ait olup olmadığını sormadı fakat o Türkiye'den göç eden bir işçi çocuğuydu." sözlerini kullandı.

"Bütün gençlere nitelikli eğitim ve eşit şans verilmeli"

Almanya'nın çok kültürlü ve çok dinli bir göç ülkesi olduğuna dikkat çeken Laschet, bütün gençlere nitelikli eğitim ve eşit şansın verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu’nda yapılan toplantıya, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, eski Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, KRV Eyaleti Uyum Müsteşarı Gonca Türkeli-Dehnert ve NETU yöneticileri katıldı.

Yorumlar (0)