Alman polisi Türk baba ve kızını hastanelik etti

Alman polisi tarafından darbedilen baba ile yüzündeki elmacık kemiği kırılan 17 yaşındaki çocuk, sağlık kurumunda tedavi altına alındı.

DÜNYA 07.02.2021, 01:25 08.02.2021, 09:35
Alman polisi Türk baba ve kızını hastanelik etti

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Ennepetal bölgesinde yaşayan Cemil Başöngen (50) ve kızı Yasemin Başöngen (17), iddiaya göre Alman güvenlik güçlerinin şiddeti neticesinde hastanelik oldu.

Baba Cemil Başöngen, 20 yıl evvel Çorum'dan Almanya'ya geldiğini ve bir fabrikada işçi olarak görev aldığını belirtti.

Olay ile ilgili açıklamada bulunan adam, güvenlik güçlerinin 3 Şubat tarihinde basit bir olay sebebiyle kendisine ve kızına orantısız şiddet uyguladığını dile getirdi.

"Kızımı yumrukladılar"

Kızının arkadaşı ile tartışma yaşadığını ve bunun üzerine olaya güvenlik güçlerinin dahil olduğunu aktaran Cemil Başöngen, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Lünen'de evladımın bir malzemesi vardı, onu almak için gittik. Çocuğum orada arkadaşı ile bir tartışma yaşamış ve güvenlik güçlerini aramışlar. Ben de kızımı beklerken 5 dakika içerisinde güvenlik güçleri geldi. Polis, kızıma olay yerinden uzaklaşmasını belirtti ve kızım merdivenden aşağı indi. Tüm olay bundan sonra başladı. Kızım aşağıya doğru ilerledi diye kadın memur da hışımla arkasından gitti, dışarıdan gelen başka memurla beraber 17 yaşındaki kızımı devirip yere serdiler. Ben de olanları görünce kızımı korumak maksadıyla aşağı indim, maksadım yalnızca onları ayırmaktı. Orada erkek memur da varmış, o geldi ve beni duvara fırlattı. Oldukça iri bir memur üzerime çıktı, beni yumrukladı. Bilincimi kaybettim. Ters kelepçe uygulandı. O esnada evladımı alıp götürmüşler."

"Kızımı çok kötü dövmüşler"
 
Polis otosuyla Lünen'de bulunan karakola geldiklerinde, yerde evladının kan izlerini gördüğünü belirten acılı baba, "Kelepçemi açıp evladımla görüşmeme müsaade ettiklerinde yüzü ve saçları kanlar içindeydi. Kızımı çok kötü dövmüşler, elmacık kemiğini kırmışlar. Burnundan kan akıyordu. Bu dayağa hiç lüzum yoktu. Ambulans geldi, hastaneye sevk ettiler." dedi.

"Kızımı ölümle tehdit ettiler"

"Kendisinin 5 gün boyunca iş göremez raporu aldığını, önümüzdeki hafta da psikoloğa gideceğini dile getiren Başöngen, "Benim kemiklerim ağrıyor, araba kullanamıyorum. 17 yaşındaki evladımı hastanelik ettiler. Öte yandan, 'şişko' diyerek dalga geçip 'Seni öldürürüz.' şeklinde tehditler savurmuşlar. Bunu yapan güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)