Alman polisi bir Türk'ü öldürdü!

Mehmet Bulğu isimli bir Türk, Gelsenkirchen kentinde Alman polisi tarafından öldürüldü.

DÜNYA 06.01.2020, 20:24
Alman polisi bir Türk'ü öldürdü!

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde bir Türk polis tarafından öldürüldü. Şehrin polis sözcüsü Christopher Grauwinkel, dün akşam yerel saatle 20.00 civarında polis karakolu önünde duran bir polis aracına saldıran 38 yaşındaki Mehmet Bulğu'nun dur ihtarına uymayarak kendisini uyaran polislere saldırdığını söyledi.

Savcılık olayı soruşturuyor

Memurlara saldırdığı ve dur ihtarına uymadığı iddia edilen Bulğu'nun olay yerindeki 2 polisten biri tarafından vurulduğunu açıklayan Grauwinkel, savcılığa intikal ettirilen olay hakkında daha fazla bilgi verilemeyeceğini açıkladı.

Terör bağlantısı yok

Şehrin bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin İçişleri Bakanı Herbert Reul, Bulğu hakkında herhangi bir terör bağlantısı bulunamadığını, Bulğu'nun psikolojik sorunları olduğu izlenimini yaratan işaretler olduğunu ve olayın çok yönlü bir soruşturmaya tâbi tutulduğunu söyledi. Bulğu'nun bir süre önce boşandığı ortaya çıktı.

Alman basını, Mehmet Bulğu'nun tekbir getirdiğini ve polise bıçakla saldırdığını iddia ederek olayı bir "terör saldırısı" olarak nitelemişti.

Gelsenkirchen polisi, olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifade vermesi için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)