Alman polisi, 63 yaşındaki Türk'e ateş etti: Olay kameralara yansıdı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde meydana gelen olayda polis, kimlik kontrolü yaptığı sırada alzheimer hastası bir Türk vatandaşını silahla vurarak ağır yaraladı.

DÜNYA 03.04.2021, 11:59 04.04.2021, 11:31
Alman polisi, 63 yaşındaki Türk'e ateş etti: Olay kameralara yansıdı

Alman polisinin, silahla vurarak ağır yaraladığı alzheimer hastası Türk vatandaşının vurulma anları kameralara kaydedilirken olay, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

AK Parti MKYK üyesi açıklama yaptı

Dün Almanya’da meydana gelen olaya ilişkin yayınlanan videoda, 63 yaşındaki alzheimer hastası H.T.’nin, elinde bulunan oyuncak kamyonu polise savurduğu ve polisin de bunun üzerine yakın mesafeden silahla Türk vatandaşı olan H.T.’ye 3 el ateş ettiği belirlendi.

Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine büyük tepki gösterilirken AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Olayla ilgili görüntüleri paylaşan Külünk, Alman yetkililerin gereğini yapmasını beklediklerini söylerken şu ifadeleri kullandı:

Alman polisinden açıklama geldi

Alman polisi, olaya ilişkin görüntülerin yayılması üzerine bir açıklama yaptı. Perşembe günü Krumbach’ta meydana gelen olayda, polisin bir kişiyi silahla vurarak yaraladığı belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Başka birilerinin mülkünde bulunduğu belirlenen 63 yaşındaki şahıs, polisin uyarılarına rağmen, daha da agresifleşerek polisleri tehdit edip elinde keskin bir cisimle saldırdı. Uyarı ateşi ve biber gazı işe yaramayınca söz konusu kişi, polis tarafından vuruldu ve ciddi şekilde yaralandı. Olayda yaralanan ve hastaneye sevk edilen yaşlı vatandaşın hayati tehlikesi bulunmuyor."

Alman yetkililer, yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)