Alman Polis Teşkilatından PKK raporu

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), terör örgütü PKK'nın, Almanya'daki Türk kurumlarına, camilere ve dükkanlarına yönelik işlediği suç sayısında büyük oranda artış yaşandığını belirtti.

DÜNYA 27.06.2019, 18:13
Alman Polis Teşkilatından PKK raporu

Europol'ün internet sitesinde "Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2019 Raporu" yayımlandı.

Raporda, "Almanya'da Türk kurumları, camileri ve dükkanlarına karşı suç sayısında önemli bir artış oldu." denildi.

AŞIRI SOL İLE PKK ARASINDAKİ BAĞ!

Almanya'daki saldırıların, Türkiye'nin Afrin harekatına karşı bir intikam eylemi olduğu belirtilen raporda, aşırı sol gruplar ile PKK iş birliğine işaret edildi.

Raporda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşırı solcu gruplar ile PKK terör örgütü arasındaki bağın ve dayanışmanın güçlendiği kaydedilerek aşırı solcu grupların PKK terör örgütünün yaptığı eylemlere katılarak destek verdikleri belirtildi.

PKK, İŞLETME SAHİPLERİNDEN ZORLA PARA TOPLUYOR

Avrupa'daki PKK üyeleri ve sempatizanlarının yıllık fon kampanyası ile üyelik aidatları topladığı ve yayın sattığı aktarılan raporda, PKK'nın, Kürt işletme sahiplerinden zorbalıkla para topladığına değinildi. Bu bağlamda, Belçika mahkemesinin geçen yıl 4 kişiyi mahkum ettiği ifade edildi.

Raporda PKK terör örgütünün, Suriye'deki uzantılarına lojistik ve finansal destek sağladığı da kaydedildi.

Ayrıca raporda PKK üyelerinin örgütlü suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti, göçmen kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarına karıştığı belirtildi.

Yorumlar (0)