Alman kanalı: Güvenli tatil için Türkiye'ye gidebilirsiniz!

Alman Die Welt televizyonu, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede olumlu adımlar attığını belirterek, ülkenin bu yaz turistler tarafından tercih edilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. 

DÜNYA 30.04.2020, 11:55
Alman kanalı: Güvenli tatil için Türkiye'ye gidebilirsiniz!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19), Avrupa’yı etkisini altına aldı. Avrupa’nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm faaliyetleri de bu sene salgın sebebiyle gölgede kaldı. 

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı ülkeler için seyahat uyarısını 15 Haziran gününe kadar uzattığını bildirdi. 

15 Haziran gününden sonra seyahat uyarısı yapılmamasını umduğunu kaydeden Maas'ın açıklamalarının ardından Alman Die Welt televizyonu, Avrupa'da bulunan önemli tatil rotalarını inceledi.

"İspanya, İtalya ve Fransa'da yerli turizm yapılabilir"

Alman Die Welt, İspanya, İtalya ve Fransa gibi özellikle yabancı turistler için popüler olan tatil noktalarının tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, belirtilen ülkelerde bu yaz yerli turizm yapılabileceğini belirtti. 

Fransa'nın ancak sene sonunda turizm faaliyetlerini tekrar başlatabileceğini ifade eden Alman Die Welt, İtalya'nın tamamen ihtimal dışı olduğunu kaydetti. 

Programda, İtalya'da "pleksiglas"tan bölmelerin bulunduğu plajlar, maskeler ve plaj görevlileri gibi tedbirlerin mümkün olmadığına dikkat çekildi. 

"Türkiye bu yaz tercih edilebilir"

Türkiye'nin ön plana çıkarıldığı programda, ülkede vaka sayılarının düştüğü ve bu yaz tercih edileceğinin öngörüldüğü bildirildi. 

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede olumlu adımlar attığını vurgulayan Alman Die Welt, tatil bölgelerinde temiz seyahat sertifikalarına sahip ve denetlenebilir merkezlerin bulunduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)