Alman hükümetine "ırkçılık" çağrısı": Somut adımlar atın

Almanya'nın önemli 3 insan hakları kuruluşu, hükümetin ırkçılık ve aşırı sağcılıkla mücadele ile ilgili yeterince çaba göstermediğini bildirdi.

DÜNYA 30.11.2022, 06:32 30.11.2022, 17:22
Alman hükümetine "ırkçılık" çağrısı": Somut adımlar atın

Amadeu Antonio Vakfı, İnsan Hakları Grubu (BMB) ve Göçmen Örgütleri Konferansı (BKMO) tarafından gelen ortak açıklamada, "Koalisyon hükümeti problemi ciddiye alıyor. Fakat ortada stratejik bir konsept yok ve koalisyon anlaşmasındaki tedbirlerin birçoğu henüz uygulamaya konulmadı." sözleri kullanıldı.

“En büyük tehdit aşırı sağ…”

Açıklamada, aşırı sağ ile aşırı sağcı grupların, Almanya'da güvenlik ve demokrasiye yönelik en büyük tehdidi oluşturduğu aktarıldı.

Almanya'da mültecileri, Müslümanları ve Yahudileri hedef alan saldırıların önlenmesi için daha güçlü önlemler alınması çağrısı yapılan açıklamada, "Aşırı sağcı şiddet ve propagandanın yarattığı tehlikeler azalmamış, artmıştır. Mülteci barınaklarına karşı son saldırılar bunun sadece bir örneğidir." ifadelerine yer verildi. 

Katılım yasası talebi

Açıklamada, hükümetten ırkçılıkla mücadele için strateji geliştirmek için sivil toplum örgütleriyle iş birliğini artırması, yapısal ırkçılık problemini ele almak üzere bir "katılım yasası" kabul edilmesi talebi iletildi.


 

Yorumlar (0)