Alman hükümetinden uyarı: Tüm dünyadaki aşırı sağcılar birleşiyor

Berlin'den gerçekleştirilen açıklamada, aşırı sağcıların Çekya'da silah eğitimi aldığı kaydedildi. Bahse konu yapılara maddi destek sağlandığı da belirtildi.

DÜNYA 09.02.2021, 22:17 10.02.2021, 17:27
Alman hükümetinden uyarı: Tüm dünyadaki aşırı sağcılar birleşiyor

Alman hükümeti, ülkedeki ve yabancı ülkelerdeki aşırı sağ görüşlülerin iş birliği içinde olduklarını açıkladı.

Berlin yönetimi, Sol Parti'nin sunduğu soru önergesine yanıtında, rakamsal anlamda yüksek potansiyele sahip olmaları ve yoğun çalışmaları nedeni ile Almanya’daki aşırı sağcı çevrelerin yabancı ülkelerdeki aşırı sağcılar üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip olduklarına işaret edildi.

"Silah eğitimi alıyorlar"

"Almanya’daki aşırı sağ görüşlüler, diğer ülkelerde paralel düşüncede olanlarla yakın ilişki içinde." ifadesi kullanılan yanıtta, buna bağlı olarak, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildiği aktarıldı.

Yanıtta, Alman aşırı sağcıların, Almanya dışındaki silah eğitimlerine iştirak ettiği bilgisi paylaşılarak, buna örnek olarak, Çekya’da legal bir biçimde işletilen poligonlarda gerçekleştirilen atış talimleri gösterildi.

"Maddi destek alıyorlar"

Müzik sektöründe özelikle uluslararası aşırı sağcı 'White Youth', 'Blood and Honour' ve 'Hammerskins' örgütlerinin gerçekleştirdikleri etkinliklerin aşırı sağcılarca uluslararası bir ağ kurmak ve temas halinde kalmak için kullandığına dikkat çekilen yanıtta, ayrıca burada satılan ürünlerin ve biletlerin aşırı sağcı yapılara maddi kaynak sağladığı belirtildi.

Hükümetin yanıtında, Alman aşırı sağcıların Ukrayna’da gerçekleştirilen etkinliklere katılmak maksadıyla söz konusu ülkeye seyahat ettikleri de dile getirildi.

"Dövüş sporlarına akın ediyorlar"

Aşırı sağcıların her sene 'anma etkinliklerinde' de toplandıklarına işaret edilen yanıtta, buna Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de organize edilen 'Onur Günü', Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 'Lukov Anma Etkinliği' ve Almanya’nın Dresden şehrinde, İkinci Dünya Savaşı'nda müttefik kuvvetlerin kenti bombalanması nedeni ile organize edilen yürüyüş, örnek olarak gösterildi.

Yanıtta ayrıca, aşırı sağcı genç erkeklerin özellikle dövüş sporlarına bir hayli rağbet gösterdiği kaydedilerek, aşırı sağcıların bahse konu etkinlikleri de ağ kurmak, temasta kalmak ve yeni mensup kazandırmak için kullandığı vurgulandı.

Yorumlar (0)