Alman general Zorn: Mühimmat depolarımız boşaldı!

Ordunun mühimmat depolarının boşaldığını kaydeden Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn, "Depoları doldurmak için 20 milyar avroya ihtiyacımız var. Orduyu modernize etmek için ise 100 milyar avroluk paket alacağız." dedi.

DÜNYA 15.05.2022, 19:20 Hakan Öksüz
Alman general Zorn: Mühimmat depolarımız boşaldı!

Bild gazetesine konuşan Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn, ordunun stoklarının boşalmak üzere olduğunu belirtti. Almanya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alfons Mais’in daha önce bu konuya ilişkin bir uyarıda bulunduğunu hatırlatan Zorn, mühimmat depolarında yeterli dolulukta olmadığını ifade etti.

"Mühimmat için 20 milyar avroya ihtiyaç duyuyoruz"

Alman ordusunun güncel mühimmat durumunun oldukça kötü olduğunu belirten Orgeneral Ebehard Zorn, "Bu depoları yeniden doldurmak için ciddi bir bütçeye ihtiyaç duyuyoruz. Yaklaşık 20 milyar avro kadar. Tasarruflar nedeniyle mühimmat sayımız son yıllarda muazzam derecede düştü." dedi.

Önceki yıllarda farklı projelere finanasman bulabilmek için ordu mühimmatlarından tasarruf edildiğine işaret eden Zorn, koronavirüs salgını döneminde yaşanan zorluklardan da bahsetti.

"Eğitim programında geriye düştük"

Alman ordusunun, NATO görevlerinin dışında kalan ordu mensuplarına sürekli olarak eğitim verdiğini belirten Orgeneral Ebehard Zorn, "Covid-19 salgını döneminde ordu olarak birçok yardım görevinde bulunduk. Bu görevlendirme durumu, eğitim programımızı aksattı. Çok sayıda asker, taktik iş birliği konusunda gereken eğitimi alamadı. Eğitim programında yaklaşık olarak 1,5 yıllık açığımız oluştu." ifadelerini kullandı.

"100 milyar avroluk ekonomik paket alacağız"

Alman ordusunun bölgenin istikrarı için önemli bir askeri kuvvet olduğunu hatırlatan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn, "Ordunun açığını gidermek için 100 milyar avroluk bir paket alacağız. NATO yükümlülüklerini karşılamak ve orduyu modernize etmek için gereken ekonomik paketin 100 milyar avro olması gerektiğii hesapladık." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)