Alman dergisi Erdoğan’ı hedef aldı

Almanya merkezli siyasi haber dergilerinden olan Stern, kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını kullandı. Söz konusu haberde, Türkiye için 10 sayfadan oluşan bir haber paylaşırken, Erdoğan için Brandstifter (Kundakçı) başlığını attı.

DÜNYA 26.01.2023, 15:36 26.01.2023, 15:40
Alman dergisi Erdoğan’ı hedef aldı

Almanya merkezi haber dergisi Stern, Türkiye’nin 14 Mayıs günü seçimlerine ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında haberine 10 sayfalık yer verdi.

10 sayfalık yer verdi

Kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını yerleştiren dergi, Brandstifter (Kundakçı) başlığını kullandı. Haber içerisindeki alt başlıkta, “Gücünü korumak adına, Almanya da içerisinde olacak şekilde gerilimleri kullanıyor” diyen Stern, Erdoğan ve Türkiye'de yaklaşan seçimler ile ilgili detaylı yorum ve haberlere yer verdi.

Öte yandan muhabirlerin araştırma sağladığına dikkat çekilerek, Erdoğan’ın Yunanistan’a tepkisini arttırdığı ifade edildi.

Daha öncesinde de haberler yapılmıştı

Geçtiğimiz haftalarda Bloomberg, NATO ülkelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı baskı oluşturulması gerektiği ifade edilmişti. The Economist dergisi ise Türkiye'nin "resmen felaketin eşiğinde duruyor" şeklinde haber ele almıştı.

Yorumlar (0)