Alman basınından Merkel'e: Dondurucu soğukta bizi yalnız bırakıyor

Almanya'da enerji fiyatlarının yükselişe geçmesi sebebiyle Berlin hükümetinin gerekli tedbirleri almadığı ve Merkel'in, durumu görmezden geldiği öne sürüldü. 

DÜNYA 14.10.2021, 10:30
Alman basınından Merkel'e: Dondurucu soğukta bizi yalnız bırakıyor

Avrupa’da gündem, enerji fiyatlarındaki yükseliş gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor.

“Fiyatlar tarihi zirvede”

Doğalgaz fiyatlarında kıtada yaşanan yükselişler devam ederken, Almanya'ya gaz aktaran şirket Uniper'in CEO'su Klaus-Dieter Maubach, geçen hafta bir açıklama yaptı ve "Fiyatlar tarihi zirvede." sözlerini kullandı.

Alman basının da duruma yönelik tepkiler gösterilirken, "Buzla kaplı Şansölye" başlığını atan bir Alman gazetesi, "En soğuk kışta Merkel, yükselen fiyatlarla bizi yalnız mı bırakacak?" sorusunu sordu.

Söz konusu haber metninde, "Almanya, rekor bir kışa doğru titriyor. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatları rekora doğru koşuyor." sözlerine yer verildi.

“Merkel görmezden geliyor”

Yaşananlar ile ilgili Almanya Başbakanı Merkel'in "Tamamen durumu görmezden geldiği" ifade edilerek, planlanmış bir tedbir olmadığı dile getirildi.

Almanya'da konuyla ilgili daha önce çıkan haberlerde, maliyetlerin artmasına Rusya Devlet Başkanı Putin'in sebep olduğu öne sürülmüştü.

Rus gazının Almanya'ya sevki için hazırlanan Kuzey Akım 2 boru hattı projesinde, ABD'nin itirazları sebebiyle projede gecikmeler yaşandı.

"Putin, Merkel'i şimdi Kuzey Akım 2'yi hemen işletmeye almaya davet ediyor." sözlerine yer verilen haberde, Putin’in, atılacak adımlarla Avrupa enerji piyasasındaki gerilimde bir azalma olacağını söylediği belirtildi.

Yorumlar (0)