Alman basını, yine Erdoğan'ı hedef gösterdi!

Alman basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "savaş istediğine" dair bir algı yaratmaya çalıştı.

DÜNYA 28.09.2020, 10:58 28.09.2020, 11:05
Alman basını, yine Erdoğan'ı hedef gösterdi!

Ermenistan ordusu, dün Azerbaycan'a ait yerleşim birimlerini hedef almış, sivillere ateş açmıştı. Siviller arasında şehit ve yaralıların bulunduğu duyurulmuş, bunun üzerine Azerbaycan karşı saldırıya geçmişti.

Ermenistan'ın acımasız bir şekilde sivilleri vurmasını karşılıksız bırakmayan Azerbaycan, Türkiye'nin de desteğini alarak işgal altında bulunan bazı köyleri kurtarmayı başarmıştı. 

Alman basınından Ermenistan'a destek geldi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim dünya gündemine bomba gibi düşerken, Alman basını da söz konusu çatışmaları fırsat bilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 

Welt isimli Alman gazetesi, uzun süredir işgal altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Ermenistan'a destek verdi. 

"Erdoğan savaş istiyor" algısı

Söz konusu gazetede, Dağlık Karabağ bölgesinde çıkan çatışmalar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni savaşı" olarak nitelendirildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Erdoğan'ın Azerbaycan-Ermenistan geriliminde karşı karşıya geldiğini kaydeden gazete, Erdoğan'ı hedef gösterdi. 

Gazete, "Kafkaslarda Erdoğan'ın Rus liderin karşısına çıktığını" ifade ederek, Erdoğan'ın "savaş istediğine" dair bir algı yaratmaya çalıştı. 

Ermenistan, Sovyetler Birliği'nin (SSCB) dağılmasından sonra Dağlık Karabağ üzerinde hak iddia etmişti. Bunun üzerine Şuşa ve Hocalı'yı işgal ederek büyük bir kıyım yapan Ermenistan, daha sonra da Ağdere, Hocavend, Kelceber ve Laçın'ı da işgal etmişti. Yaklaşık bir milyon Azerbaycan vatandaşı, bulundukları bölgeden ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Dağlık ve ormanlık bir coğrafi yapısı olan Dağlık Karabağ, doğal gaz boru hattı ve petrol kaynakları ile stratejik anlamda kritik bir önem taşıyor.

Yorumlar (0)