"Allah-u Ekber" diye bağıran bakın kim çıktı!

Fransa'nın Avignon şehrinde "Allah-u Ekber" diyerek etraftakilere ve polise silah gösterip önce tehdit ettiği ardından saldırı düzenlediği ileri sürülen kişi, Generation Identity üyesi çıktı. Şahıs Mülsüman bile değil...

DÜNYA 30.10.2020, 09:18
"Allah-u Ekber" diye bağıran bakın kim çıktı!

The Independent gazetesinde yayımlanan haberde, olayın yaşandığı bölgede bir polis yetkilisinin, saldırganın aşırı sağ grup Kimlik Hareketi'nden (Generation Identitaire) olduğunu açıkladı.

Fransız basını "İslamcı saldırgan" demişti

Fransız medyasında yayınlanan haberlerde ise saldırganın "Allah-u Ekber" diye bağırarak saldırdığını iddia etmiş ve silahlı saldırganın düzenlediği saldırıyı ise "İslamcı saldırı" olarak nitelendirmişti.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro gazetesi ise, savcılıktan bir kaynağa dayandırarak hazırladığı bir başka haberde, saldırganın psikolojik tedavi gördüğünü kaydederek, saldırının İslamcı bir saldırı olmadığına dair ifadeler kullandı.

Olumsuzu bile can sıkıyor

Le Figaro'nun "Saldırı İslamcı bir terör değil" ifadesi her ne kadar saldırının İslam ile alakası olmadığı anlamında kullanılmış olsa da aynı cümle içinde "İslam" ve "terör" tanımlarının kullanılması bile can sıkıcı olarak değerlendiriliyor.

Generation Identitaire nedir?

Fransa'da "Génération Identitaire" (Kimlik Hareketi) ismi verilen pan-Avrupa beyaz ırkçı ağı, beyazların değişime uğradığı hatta değiştirildiği ya da değiştirilmeye çalışıldığını ileri süren, bunu bir "beyaz ırka komplo" olarak nitelendirip bu sözde komploya karşı mücadele eden bir örgüt. Örgütün birinci hedefi ise İslam. Génération Identitaire, kıtadaki tüm Müslümanların geldikleri ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini savunuyor.

Geçtiğimiz sene Yeni Zelanda'da bulunan 2 camide toplam 51 Müslüman'ı katleden Christchurch saldırganı Brenton Tarrant, manifestosunun başlığında "Generation Identity" ismini kullanmıştı.

Yorumlar (0)