"Alkol koronaya iyi geliyor": 67 ölü!

İran'da "alkol koronavirüse iyi geliyor" söylentisi nedeniyle sahte alkol bulup tüketen 67 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 11.03.2020, 13:55
"Alkol koronaya iyi geliyor": 67 ölü!

İran'ın Huzistan, Elborz ve Mazenderan eyaletlerinde son bir haftada sahte içki sebebiyle 67 kişi yaşamını yitirdi.

Ahvaz Cundişapur Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözcüsü Ali İhsanpur İran resmi ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, Huzistan eyaletinde 6 Mart'tan bu yana sahte alkol tüketerek zehirlenen 502 kişinin hastanelere başvurduğunu bildirdi.

Şu ana kadar Huzistan'da sahte içki tüketen 40 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşan Ahvaz Cundişapur Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözcüsü Ali İhsanpur, 15 yaşında bir çocuğun da ölenler arasında bulunduğunu kaydetti.

Söylentiyi sahte alkol satıcıları yaydı

Ahvaz Cundişapur Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözcüsü Ali İhsanpur, "Bazı vurguncular, alkolün koronavirüse olumlu etkisi olduğuna dair söylentiler yaydı. Alkolün koronavirüsün tedavisi sürecinde hiçbir etkisi yoktur." ifadelerini kullandı.

Ahvaz Başsavcı Vekili Ali Beyranvend ise sahte alkol soruşturmasıyla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan Elburz'da 15, Mazenderan'da da sahte alkol tüketen 12 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Böylece toplam 67 kişi sahte alkol yüzünden hayatını kaybetmiş oldu.

Kerec Başsavcı Vekili Muhammed Ağayari de daha önce yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların "alkolün Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) iyi geldiği" söylentileri üzerine sahte olduğu tespit edilen içkileri tükettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)