Aliyev’den Batı’ya ‘Bayraktar’ tepkisi… “Bunun adı çifte standart”

Ukrayna savaşında olduğu gibi Karabağ’da da kilit rol oynayarak savaşın seyrini değiştiren Bayraktar TB2 SİHA’larıyla ilgili açıklamalarda bulunarak Batı’ya yüklenen Azerbaycan lideri İlham Aliyev, “Ukrayna kullanınca beğendiler, bizim elimizdeyken ‘ölüm silahı’ demişlerdi. Bunun adı çifte standart” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 15.04.2022, 17:13
Aliyev’den Batı’ya ‘Bayraktar’ tepkisi… “Bunun adı çifte standart”

Yerli ve milli üretim SİHA’lar, dünyada konuşulmaya devam ediyor. Ukrayna’daki çatışmalarda pek çok Rus tankını ve zırhlı aracını imha ederek dünya basınında gündem olan Bayraktar TB2 SİHA’lar ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Batı’yı sert sözlerle eleştirdi. 

“Ukrayna kullanıp başarılı olmaya başlayınca ‘melek’ demeye başladılar”

Karabağ’ın yeniden Azerbaycan’a kazandırılmasında kilit rol oynayan ve o dönem Avrupa basını tarafından ‘ölüm silahı’ olarak lanse edilen SİHA’ların, Ukraynalılar kullanınca beğenilmeye başladığını dile getiren Aliyev, “Biz kendimize ait işgal altındaki topraklarımız için SİHA’ları kullanırken, buna Batı dünyası ‘ölüm silahı’ adını takmıştı. Şimdi bakıyoruz, bugün Ukrayna kullanıyor. Ukrayna kullanıp başarılı olmaya başlayınca ‘melek’ demeye başladılar. Bize karşı uygulanan bu muamele çifte standarttan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı. 

Ukrayna halkının gözdesi haline geldi

Ukrayna’da önemli başarılara imza atarak Ukrayna ordusuna büyük güç katan Türk üretimi SİHA’lar, Ukrayna halkının da gözdesi haline geldi. Bayraktar TB2’ler için halk şarkılar yazarken, bazı vatandaşların ise evcil hayvanlarına bu hava aracının adını vermesi uzun süre konuşuldu. 

Biden’a Türk SİHA’ları ile ilgili öneri mektubu yazdılar

TB2 SİHA’ların bu başarısı Amerika Birleşik Devletleri’nin de dikkatini çekti. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri tarafından konuyla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden’a bir tavsiye mektubu gönderilerek, bu hava aracının ABD ordusu bünyesine de temin edilmesi gerektiği vurgulanmıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da kısa süre önce Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığı yorumlarda Türk SİHA’larından övgüyle bahsetmişti. 

Yorumlar (0)