Aliyev, Putin'i arayıp uyardı!

Ermenistan'a silah ve mühimmat gönderen Sırbistan'a haddini bildiren Azerbaycan, Rusya'ya da rahatsızlığını iletti.

DÜNYA 13.08.2020, 11:43
Aliyev, Putin'i arayıp uyardı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'dan Ermenistan'a inen askeri kargo uçaklarının sayısının artmasından rahatsızlık duyduklarını açık bir şekilde dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, görüşmenin dün akşam saatlerinde gerçekleştirildiğini, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında 12-16 Temmuz'da yaşanan çatışmalar hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verdiğini bildirdi.

İlk olarak Ermenistan tarafından saldırı düzenlendiğini, Ermenistan'ın saldırısında Azerbaycan askerlerinin ve sivillerin şehit olduğunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hatırlatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'a ait sivil yerleşim birimlerine açılan ateş sonucu da çok sayıda evin kullanılamaz duruma geldiğini anımsattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın bu son saldırısının esas amacının ise Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına üçüncü tarafları da dahil etmek amacı güttüğünü Putin'e anlattı.

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'e, çatışmalar sona erdikten hemen sonra Rusya'dan Ermenistan'a 400 tonun üzerinde askerî malzeme gönderildiğini söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Size telefon etmemin esas sebebi de bunu açıklığa kavuşturmak. Ülkenizden Ermenistan'a 400 tondan fazla askeri malzeme getirildi uçaklarla. Uçaklar Kazakistan, Türkmenistan ve İran hava sahasını kullanarak Ermenistan'a ulaştı. Hepsinden haberimiz var." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Azerbaycan toplumunda bu durum, kaygılara ve ciddi sorulara yol açtı." uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)