Aliyev, nevruz ateşini Karabağ'da yaktı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılmış olan Karabağ Sukavuşan kasabasında Nevruz ateşini yaktı.

DÜNYA 20.03.2022, 17:59
Aliyev, nevruz ateşini Karabağ'da yaktı

Aliyev, eşi Mihriban Aliyev ile önce Nevruz ateşini yaktı, ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Tarihi zafer sonrasında ikinci defa Karabağ’da Nevruz’u kutladıklarını söyleyen Aliyev, 2020 senesinde savaşıp, kan dökerek ve şehitler verip topraklarını Ermeni işgalinden kurtardıklarını ve Karabağ’a döndüklerin kaydetti.

Aliyev, işgalden kurtarılmış olan topraklarda detaylı imar projeleri başlattıklarını ve asıl görevlerinin yerlerinden edilen vatandaşların tekrar ana vatanlarına dönmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

"Tarihi topraklarımızda ebediyen yaşatacağız"

Azerbaycan’ın güçlü bir ülke olduğunu ve bütün bu işleri görebilecek güçte olduğunun altını çizen Aliyev, “Biz Doğu Zengezur’a ve Karabağ’a ebediyen döndük ev burada, tarihi topraklarımızda ebediyen yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Aliyev, Karabağ’ın tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Tüm bu güzelliklere güzellik katacağız. Burada Azerbaycanlılar huzur, rahat, sükunet ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürecekler. Güvenliğin ve barışın garantörü Azerbaycan’dır. Halkıma Nevruz tebriklerimi işgalden kurtarılmış olan Karabağ’da ilettiğimden dolayı mutluluk duyuyorum. Bundan sonrası için de Azerbaycan’ı hızlı bir şekilde gelişmesi için elimden gelenin en iyisini yapmayı sürdüreceğim. Karabağ Azerbaycan’ındır.” dedi.

Yorumlar (0)