Aliyev Laçın'da

İlham Aliyev, 26 Ağustos 2022'de Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Laçın şehrini ziyaret etti.

DÜNYA 22.09.2022, 00:00 23.09.2022, 08:53
Aliyev Laçın'da

Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya doğrultusunda, Laçın'a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, şehir merkezinde Azerbaycan'ın bayrağını göndere çekti.

"Laçın geçici olarak kontrolümüz dışındaydı"

Aliyev, burada gerçekleştirdiği konuşmada, II. Karabağ Savaşı'nın ardından Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan üçlü bildiri gereğince Hankendi'ni Ermenistan'a birleştiren kara yolunun üzerinde yer alan Laçın'ın geçici olarak kontrolleri dışında kaldığını kaydetti.

"Sonsuza dek dalgalanacak..."

Bildiri gereği üç senede Karabağ'daki Ermeni nüfusun kullanması adına yeni kara yolunun yapılması gerektiğini anımsatan Aliyev, Azerbaycan'ın 1 sene 8 ayda bu kara yolunu tamamladığını ve geçtiğimiz 26 Ağustos'ta Azerbaycan askerlerinin Laçın'a giriş yaptığını anlattı.

Aliyev, Laçın'da göndere çektiği Azerbaycan bayrağının sonsuza dek dalgalanacağının altını çizdi.

"Bize ait yer isimleri değiştirilmiş"

Laçın kentinin işgal döneminde Ermeniler tarafından yıkıma maruz kaldığını ifade eden Aliyev, şunları kaydetti:

"Ermeniler buranın bazı yerlerinde illegal olarak yerleşmişler. Lübnan ve Suriye'deki Ermenileri buraya yerleştirmişler. Bu savaş suçudur, bütün uluslararası anlaşmalarda savaş suçu olarak tanımlanmıştır ve bu suç, tüm dünyanın gözleri önünde işlenmiştir. Burada bize ait yer isimleri ortadan kaldırılmış, kent Ermenileştirilmeye çalışılmıştır. 

"Umarım görmüşlerdir"

Ermenistan sulh anlaşması için hiçbir şey yapmadı ve zaman kazanma taktiği uyguladı. Azerbaycan ile Nahçıvan'ı birleştirecek olan koridor da henüz bize verilmedi. Son dönemlerde Ermenistan'ın provokasyonları arttı. Bölgeye çok sayıda mayın döşendi. Onlar birçok kez uyardık. Bizi artık hiç kimsenin durduramayacağını gördüklerini umuyoruz."

Yorumlar (0)