Aliyev: Hocalı'nın intikamını aldık

Hocalı katliamının yıl dönümünde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ'da Hocalı'nın intikamını aldıklarını ve Ermenistan'ın da anlaşmaya uygun hareket ederek en doğru seçimi yapmış olacağını belirtti.

DÜNYA 26.02.2021, 11:17 27.02.2021, 13:59 Hanife
Aliyev: Hocalı'nın intikamını aldık

Hocalı katliamının yıl dönümünde düzenlenen basın toplantısına, video konferans yöntemiyle bağlanan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı konuşmada, Hocalı Soykırımı'nın, Ermenistan faşizminin bir sonucu olduğunu ve bir savaş suçu işlediklerinin altını çizdi.

"Hocalı'nın intikamını aldık"

Azerbaycan şehirlerinin ateşe verilmesinin, bombalanmasının, Ermeni faşizminin tezahürü olduğunu belirten Aliyev, “Hocalı Soykırımı kurbanlarının intikamını savaş meydanında aldık.” diyerek bugün Azerbaycan’ın bölgede gösterdiği faaliyetlerle, bir daha aynı şeylere müsaade edilmemesi için adımlar atıldığını söyledi.

Azerbaycan devletinin Hocalı Soykırımı'nın tanınması için çalışmalarına devam ettiğini şuanda dünyada 10'dan fazla ülkenin soykırımı kabul ettiğini belirten Aliyev, bu kanlı cinayetin ne dünyada ne de Azerbaycan’da unutulmasına izin vermeyeceklerini belirterek,  “Hiçbir zaman o duruma düşmeyip vatandaşlarımızı koruyabilelim. Karabağ'da yaşananları bile Azerbaycan'ın üstüne atmaya çalışmaktadırlar." dedi.



"Onlar için en iyi seçenek anlaşmaya bağlı kalmak"

Ermenistan'da dün yaşanan darbe girişimi olayına da değinen Aliyev, "Ermenistan’ın yönetimi zamanında bizi dinleseydi böyle rezil bir duruma düşmezdi.” diyerek onlar için en doğru seçimin 10 Kasım'da varılan anlaşma metnine uymak olduğunu belirtti.

10 Kasım’da imzalanan anlaşmaya uyulmaması halinde Ermenistan’ı daha zor bir duruma düşeceğini belirten Aliyev, “Protestolar Ermenistan devletini son derece sarstı. Ermenistan’da buhranlı vaziyet sürüyor, prensip olarak hiçbir ülkenin dahili işlerine karışmıyoruz. Ermenistan şimdi çok ağır vaziyette.” İfadelerine yer vererek bunun sebebinin şimdiki ve önceki yönetimler olduğunu söyledi.

Aliyev, Ermenistan’ın önünde birkaç seçim olduğunu, ancak onlar için en uygun seçimin 10 Kasım Anlaşmasına uymak olduğunu bir kez daha belirterek, uymamaları durumunda Ermenistan için daha da ağır bir durum olacağı konusunda uyardı.


 

Yorumlar (0)