Aliyev'den Türkiye yorumu: Bir takım gibi çalışıyoruz!

Bölgesel konularda Türkiye ile bir takım gibi hareket ettiklerine işaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye küresel bir güç. 2. Karabağ Savaşı'nda bizi manevi hem de siyasi olarak desteklediler." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 04.09.2022, 09:20 Hakan Öksüz
Aliyev'den Türkiye yorumu: Bir takım gibi çalışıyoruz!

Bir İtalyan gazetesine açıklamalara bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile ilişkilerinden bahsetti. Türkiye'nin küresel bir güç olduğuna vurgu yapan Aliyev, bölgedeki istikrarın korunmasında iki ülke arasındaki dostluğun büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Aliyev, Türkiye ile aralarındaki ilişkileri 15 Haziran 2021'de imzalanan Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik düzeyine yükselttiklerini kaydetti.

"Türkiye bize manevi hem de siyasi destek verdi"

Bölgede barışın korunması için Türkiye ile beraber verdikleri mücadelenin uzun süredir devam ettiğini belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Özellikle 2. Karabağ Savaşı'nın ardından Türkiye ile olan bağımız çok daha kuvvetlendi. O savaşta bize hem manevi hem de siyasi olarak destek verdiler. Bölgedeki çeşitli konularda Türkiye ile bir takım gibi çalıştık. Adeta tek vücut gibi hareket ettik. Bu durum dikkatlerden kaçmasın." dedi.

Aliyev ile Paşinyan, Brüksel'de görüştü!

Aliyev'in "bir takım gibi çalıştık" şeklinde ifade ettiği durumlardan biri de Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş oldu. Türkiye, bu savaşta Azerbaycan'a destek verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasındaki sınırlara son şeklini vermek için 26 Kasım 2021'de Rusya'da bir araya gelmişti. Bu anlaşma gereği iki ülkenin heyetleri, 30 Ağustos'ta Moskova'da görüştü. Aliyev ile Paşinyan, pürüzleri giderelebilmek için önceki günlerde Brüksel'de buluştu. Görüşme, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in katılımıyla gerçekleşti.

Yorumlar (0)