Aliyev'den Macron'a: Marsilya'yı Ermenilere ver!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı İlham Aliyev, Fransa Parlamentosu'nun akıllara zarar kararına tepki gösterdi.

DÜNYA 01.12.2020, 11:58 01.12.2020, 14:23
Aliyev'den Macron'a: Marsilya'yı Ermenilere ver!

Kardeş ve dost ülke Azerbaycan'ın lideri, muzaffer Azerbaycan ordusunun Baykomutanı İlham Aliyev, Azerbaycan'dan kendi öz topraklarını Ermenistan'a vermesini isteyen Fransa Parlamentosu'nun akıllara zarar karar ve açıklamalarına sert tepki göstererek, Fransa Parlamentosu'nun Azerbaycan'ın meselesi ile ne ilgisinin olduğunu sordu ve çok istiyorlarsa Fransa'nın ikinci büyük kenti olan Marsilya'yı Ermenilere vermelerini, Ermenilerin de Marsilya'da kendi devletlerini kurmalarını istedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve kahraman Azerbaycan ordusunun Başkomutanı İlham Aliyev, düşmanı (Ermenistan) Azerbaycan topraklarından kovduklarını ve yeni bir gerçeklik yarattıklarını, başta Ermenistan ve Fransa olmak üzere herkesin de bu gerçekliği kabulleneceğini söyledi.

Bugün Dağlık Karabağ'da yaşamlarını sürdürenlerin Azerbaycan vatandaşı olduğunun da altını çizen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Onlar Azerbaycan Cumhuriyeti devletinde yaşamlarının çok daha güzel olacağını da görecekler" ifadelerini kullandı.

Fransa Parlamentosu'nun Dağlık Karabağ kararı

Fransız Senatosu 1 hayır, 305 evet, 30 çekimser oyu ile, Dağlık Karabağ'ın "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" olarak tanınmasını öngören teklifi kabul etmişti.

Fransa hükümetine "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanı" diyen Fransa Senatosu, Emmanuel Macron'u "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın müzakere yoluyla ve kalıcı bir biçimde çözülmesi maksadıyla elinden geleni yapmaya" davet etmişti. Fransa Parlamentosu, "1994 senesinde tanımlanan sınırların tekrar tesis edilmesini" istemiş, bu müzakerelerin de AGİT Minsk Grubu tarafından yürütülmesi gerektiğini savnumuştu.

Yorumlar (0)