Aliyev açıkladı: Türkiye çatışmada taraf değil, moral desteği veriyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yapmış olduğu açıklamada, Azerbaycan'ın Ermenistan ile yaşamış olduğu çatışmada Türkiye'nin taraf olmadığını kaydetti.

DÜNYA 29.09.2020, 21:56
Aliyev açıkladı: Türkiye çatışmada taraf değil, moral desteği veriyor

Ermenistan'ın saldırılarının ardından Azerbaycan sınırında çatışma ve gerilim devam ediyor.

İşgalci Ermenistan'ın sivillere dair saldırısının ardından Azerbaycan'ın başlatmış olduğu harekatta Ermeni kayıpları artış gösterdikçe Erivan yönetimi yalan haberlerle provokasyon yapmayı sürdürüyor.

Son olarak ise Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın Türkiye'nin askeri yardımıyla birlikte sınırlarını genişletmeye çalıştığını ifade etmesinin ardından, Ermenistan'ın resmi olan bir haber ajansı tarafından Türk savaş uçaklarının Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını vurduğu yalan haberleri servis edilmişti.

Aliyev tarafından iddialar yalanlandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından bir açıklama yapılarak bu iddialar yalanlandı.

Aliyev tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın yaşamış olduğu çatışmada Türkiye'nin taraf tutmadığı kaydedildi.

Bununla birlikte iddia edildiği gibi Dağlık Karabağ'da herhangi bir Suriyeli cihatçı grubun da olmadığını söyleyen Aliyev, "Türkiye, Ermenistan ile olan çatışmada bir taraf değil, sadece bize destek sağlıyor. TSK'ya ait F-16 uçakları ise hiçbir şekilde çatışmalarda bulunmuyor." dedi.

Yorumlar (0)