Alevler gittikçe büyüyor: Ülke dehşeti yaşıyor

İspanya’da sıcak hava dalgasının sebep olduğu orman yangınlarıyla mücadele sürerken, Leon ve Kastilya bölgesindeki Sierra de la Culebra sıradağlarında an itibarıyla yaklaşık olarak 20 bin hektar büyüklüğündeki alan küle döndü.

DÜNYA 18.06.2022, 20:59
Alevler gittikçe büyüyor: Ülke dehşeti yaşıyor

Ülkede etkisini gösteren sıcak hava dalgası sıcaklıkları rekor düzeylere taşırken, ülkenin farklı noktalarında itfaiye personelleri orman yangınlarını söndürebilmek için yoğun gayret sarf ediyor. 

20 bin hektarlık alan kül oldu

Katalonya’daki orman yangınları yoğun müdahalelere karşın kontrol altına alınamazken, Leon ve Kastilya bölgesi ile Portekiz hududuna yakın olan Zamora'da alevler gittikçe yayılıyor. 

Leon ve Kastilya yerel yöneticileri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, zor bir gün olduğu ve yoğun bir faaliyet yürütüldüğü kaydedildi. Aynı bölgede yer alan Sierra de la Culebra sıradağlarında ise edinilen son bilgilere göre, yaklaşık olarak 20 bin hektar büyüklüğündeki alan küle döndüğü, yangının halihazırda sürdüğü öğrenildi. 

Ölen ya da yaralanan olmadı

Katalonya'daki Baldomar'da meydana gelen yangını kontrol altına almaya çabalayan itfaiye personelleri ise bugünün 'aşırı sıcaklar ve şiddetli rüzgar' sebebiyle zor geçtiğini ifade etti.

Ülkenin doğusundaki Castellon'daki Caudiel köyünde de alevlerle mücadele devam ediyor. Kask, gözlük ve maske takan itfaiye personelleri yangınları kontrol altına alabilmek için yoğun gayret sarf ederken, atları ve köpekleriyle evlerini terk etmek durumunda kalan bölge sakinlerinin tahliyesine de yardım ediyor.

Yangınlarda an itibarıyla ölen veyahut yaralanan olmadı.



Yorumlar (0)