Alarma geçildi! Hastane kapasiteleri dolmak üzere

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları patlak verdi. Ülkede bulunan bazı eyaletlerde hastane kapasitelerinin neredeyse dolduğu ifade edildi. 

DÜNYA 21.11.2020, 08:45
Alarma geçildi! Hastane kapasiteleri dolmak üzere

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 19 Kasım Perşembe günü hastaneye yatışlarda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başından beri en yüksek rakam kaydedildi. Bir günde 80 bin 700 hastaneye yatış gerçekleşti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde son bir günde 187 bin 833 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Böylece günlük vaka sayısında da en yüksek rakama ulaşılmış oldu. 

Johns Hopkins Üniversitesi, son bir günde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 2 bin 15 vakanın yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Korkutucu tahmin

Washington Üniversitesi tarafından yayınlanan bir raporda, 18 Aralık Cuma gününe kadar her gün 2 bin 300'den fazla kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirebileceği ifade edildi. 

1 Mart 2020 tarihine kadar yaklaşık 440 bin kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirebileceğini belirten Washington Üniversitesi, son raporunda aynı tarih için söz konusu rakamı 471 bine yükseltti. 

Pek çok eyalet, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasını engellemek için yoğun tedbirler alırken, yönetimlerden bazılarının sokağa çıkma yasağını uygulamaya başladığı görüldü. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (Covid-19) hem vakaların hem de can kayıplarının hızlı bir şekilde artış gösterdiği Kaliforniya eyaletinde Vali Gavin Newsom, akşam saat 10.00 ile saat 05.00 arasında bir aylık süre boyunca sokağa çıkma yasağı ilan etti. New York eyaletinde bulunan okullarda yeniden uzaktan eğitim sistemine geçildi. 

Ohio eyaletinde son bir haftadır tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ortalamasının üstüne çıktı. Söz konusu eyalette gece sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi. Söz konusu uygulamanın 21 gün süreceği ifade edildi.

Kuzey Dakota eyaleti, nüfus yoğunluğuna göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla artış gösterdiği eyalet oldu. Söz konusu eyalette bulunan hastanelerde yalnızca 187 boş yatağın kaldığı belirtildi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) günlük vaka sayısı ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) ölümleri sıralamasında başı çeken Teksas eyaletinde bulunan hastanelerin yüzde 90'ının pandemi hastalarınca doldurulduğu, bu eyalette sağlık görevlisi ve yatak bakımından büyük problemler ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Pfizer ile Biontech, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 95'ten fazla koruma sağladığını ve acil kullanım onayı için Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) müracaat ettiğini duyurdu. Aşıya onay verilmesi halinde yaklaşık 40 milyon dozun hızlı bir şekilde dağıtım için hazır olabileceği ifade edildi. Acil kullanım onayının birkaç hafta içerisinde verilebileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)