Alarm verildi: Tüm ülke karantinaya alınıyor!

İspanya'da son 24 saatte 71 kişinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirmesinin ardından hükümet harekete geçti. Yetkililer, tüm ülkenin karantina altına alınacağını bildirdi. Ülkede vatandaşların yalnızca hastaneye gitmek, işe gitmek, yemek ve ilaç almak için evden çıkmalarına müsaade edilecek.

DÜNYA 14.03.2020, 16:50 14.03.2020, 18:34
Alarm verildi: Tüm ülke karantinaya alınıyor!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid) pandemisinin en çok vurduğu ülkelerden biri de İspanya oldu. 

Ülkede son 24 saatte 71 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 191'e, vaka sayısı ise 5 bin 945'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, enfekte olan kişi sayısı, düne göre bin 700'den fazla artış göstererek 5 bin 945'e ulaştı.

Söz konusu rakamlar, İspanya'da koronavirüsün ortaya çıkmasından beri "en hızlı artış" olarak kayıtlara geçti. İspanya hükümeti, ülkede yayılan koronavirüs sebebiyle tüm ülkeyi karantina altına aldı. Karar resmi olarak duyuruldu. 

Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen ülkede vatandaşların yalnızca hastaneye gitmek, işe gitmek, yemek ve ilaç almak için evden çıkmalarına müsaade edilecek. 

Öte yandan, İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yerel ve bölgesel güçler de dâhil olmak üzere tüm polis gücünün kontrol edilmesine yönelik karar alındığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)